Domov / Recept / Jánsky orechový likér / orechovica

Jánsky orechový likér / orechovica

svätojánsky orechový likér

Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície 🤗 Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov 😍 Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace 😆 Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to 😍 Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Jánsky orechový likér / orechovica
Jánsky orechový likér / orechovica
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem slovenské tradície 🤗 Ctím ich, uznávam, ohromne rada pripravujem a potom hostím návštevu ❤Fantastický svätojánsky likér z mladých orechov 😍 Najhoršie na týchto likéroch je, že ich naložíte a musite na ne jednoducho "zabudnút" na dva mesiace 😆 Ale tá výsledná chuť je potom dokonalá, stoji to za to 😍 Ja ho raz určite dám do barikového sudu a zakopem do zeme aspoň na 5 rokov. Tento rok som oživila náš recept a spravila ho ešte voňavejším.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Orechy si umyjeme a osušíme. Prekrojíme napoly a ešte napoly, aby boli štvrtinky. Pomaranče a limetku si ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pridáme vanilku, kávu, klinčeky, celú škoricu, mätu a zalejeme alkoholom. Necháme macerovať 8 týždňov niekde na parapete okna na slnku zavreté vzduchotesne.
  2. Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
    Ak si ho chcete nechať ako digestívum a liek, len zlejte a užívate v malých dávkach. Je to skutočne všeliek proti anémii, hlienom, zlepšuje krvotvorbu, funkciu štítnej žlazy, trávenie i pečeň. Môžete si z neho spraviť aj likér, stačí ak si spolu zvaríme sirup 500 gram trstinového cukru alebo medu so 250 ml vody. Necháme vychladnúť a zamiešame do precedeného likéru. Chutí fantasticky. Tak nazdravie :*
Poznámka k receptu

TIP: Likér po tých orechoch úplne sčernie, nebojte sa je to tak v poriadku.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Levanduľový sirup

Celý týždeň sa mi po kuchyni rozvoniavala moja milovaná levanduľa <3 Šperkovala som náš rodinný recept na levanduľový sirup. A včera to klaplo :) Je mimoriadne jemný a podmanivý, zbavený horkosti levanduľovej silice. Pridala som mätu, limetku, ošetrila ho iba o pasterizáciu, čiže vitamíny zachované a aj napriek tomu, že som pridala trstinový cukor, farba mi vyráža dych <3 Ak chcete vedieť, v čom tkvie moje tajomstvo, viac v recepte :*

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.