Domov / Recept / Višňová griotka

Višňová griotka

domáca chutí najlepšie 🙂

Višňová griotka
Višňová griotka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Višne nám už krásne dozreli🍒, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku 😍 Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery 😜 Recept to jednoduchý a velice fajnový 😊 Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne 💗💗
Višňová griotka
Višňová griotka
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Višne nám už krásne dozreli🍒, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku 😍 Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery 😜 Recept to jednoduchý a velice fajnový 😊 Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne 💗💗
Postup prípravy
  1. Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti 😉 Necháme minimálne mesiac macerovať.
    Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti 😉 Necháme minimálne mesiac macerovať.
  2. Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať 👌😋🍷
    Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať 👌😋🍷
Poznámka k receptu

TIP : ak máte radi chuť vianočného punč, pridajte do griotky kľudne aj škoricu, badyán alebo klinčeky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Levanduľový sirup

Celý týždeň sa mi po kuchyni rozvoniavala moja milovaná levanduľa <3 Šperkovala som náš rodinný recept na levanduľový sirup. A včera to klaplo :) Je mimoriadne jemný a podmanivý, zbavený horkosti levanduľovej silice. Pridala som mätu, limetku, ošetrila ho iba o pasterizáciu, čiže vitamíny zachované a aj napriek tomu, že som pridala trstinový cukor, farba mi vyráža dych <3 Ak chcete vedieť, v čom tkvie moje tajomstvo, viac v recepte :*

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.