Višňová griotka

domáca chutí najlepšie 🙂

Višňová griotka
Višňová griotka
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Višne nám už krásne dozreli, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku. Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery. Recept to jednoduchý a velice fajnový. Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne.
Višňová griotka
Višňová griotka
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.56
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Višne nám už krásne dozreli, tak som vytiahla z baru manželov kaliber a hor sa na griotku. Nech máme čo cuckať na dlhé zimné večery. Recept to jednoduchý a velice fajnový. Najmä sa teším, ako budem vyjedať tie šťavnaté višne.
Postup prípravy
  1. Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti ? Necháme minimálne mesiac macerovať.
    Na 1/2 litra brandy (alebo domáceho ovocného destilátu /napr. hruškovicu, slivovicu alebo jablkovicu alebo marhuľovicu podľa ľubovôle/) dáme višní koľko sa zmestí. Ja som pol odkostkovala - tie som pomadžgala a pol vcelku. Oplatí sa aj tie odkostkované, krásne pustia šťavu a dodajú na chuti ? Necháme minimálne mesiac macerovať.
  2. Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať ???
    Potom si uvaríme sirup z 2dl vody a 100g trstin.cukru alebo 150g medu, po vychladnutí ho pridáme do pálenky. Necháme ešte pár dní prejsť spolu chute a môžeme vychutnávať ???
Poznámka k receptu

TIP : ak máte radi chuť vianočného punč, pridajte do griotky kľudne aj škoricu, badyán alebo klinčeky.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zázvorová pálenka

dezinfikuje, pôsobí antibakteriálne a protivírusovo Zázvorová pálenka Hodnotienie: 12 Hodnotenie: 4.83 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

3 komentáre

  1. Určite nedoporučujem hruškovicu,slivovicu.Majú silné arómy,ktoré nie je vhodné kombinovať.Jablkovica je najvhodnejšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.