Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky

Vynikajúce víkendové jedlo.

Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď si chcete spraviť takú malú jar na tanieri už v zime 😀 Pekne to spolu ladí, oku aj chuťovo. Podobne môžete pripraviť aj brokolicovú ryžu s nastrúhanou mrkvou :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Bravčové rezne naprírodno, kôprová dijon omáčka a brokolicové zemiaky
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.63
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Keď si chcete spraviť takú malú jar na tanieri už v zime 😀 Pekne to spolu ladí, oku aj chuťovo. Podobne môžete pripraviť aj brokolicovú ryžu s nastrúhanou mrkvou :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Mäsko si posolíme a jednu stranu potrieme horčicou. Na dno tlakového hrnca si dáme bravčovú masť, necháme rozpáliť a položíme mäso horčičou nadol (kľudne poukladajte aj na seba). Necháme minútku zatiahnuť, podlejeme 2 deci vody, zavrieme tlakový hrniec a od momentu pískania varíme 20 min.
  2. Medzitým si ošúpeme zemiaky aj mrkvu, nakrájame na drobné kocky a dáme do hrnca. Pridáme 1 celý strúčik cesnaku a 1 bobkový list. Varíme cca 15 min. Medzitým si dáme zovrieť vodu do malého hrnca. Brokolicu si rozoberieme na ružičky, vhodíme do vriacej vody a necháme variť 2 minuty (nie viac). Vyberieme a rozmixujeme. Vodu zo zemiakov zlejeme, pridáme plát masla, soľ, muškátový oriešok, mixnutú brokolicu a zamiešame.
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho, do smotany si primiešame škrob a následne vlejeme do šťavy. Mala by sa nám zredukovať a mierne zhustnúť. Ak nie, ešte trochu škrobu pridáme. Vždy rozmiešame mimo hrnca až potom vlejeme, aby sa nám nespravili hrudky. Ak chceme sýtejšiu chuť omáčky, dochutíme ešte trochou dijon horčice. Pridáme nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a trochu červenej papriky. Mäsko servírujeme preliate omáčkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.07 You: Hodnotenie …

8 komentárov

  1. Ďakujem za dalsiu inspiraciu:) kopor rada nemam, takze mame bez ale je to tak dobre. 🙂

  2. Tinka vynikajúci recept farebný jednoduchý a chutný práve sme ho dojedli. 🙂

  3. Dnes to budeme mať už druhý krát na obed a je to výýýýýýýborné.Takúto kombináciu by som sama od seba nedala.Vrele odporúčam.

  4. Chutné.. Zdravé… Jednoduché ?????

  5. Zuzana rakárová

    Jedno z mojich najobľúbenejších jedál skvelá chuť a tie zemiaky so zeleninou famózne ??

  6. Tinka si výborná.Všetko no od teba chutí,čo som vyskúšala.

  7. Úžasne recepty Tinka,dakujem 🙂

  8. Veľmi dobré jedlo,chute omáčky sú vynikajúco prepojené,robila som to už niekoľkokrát,chýbala mi tu takáto kuchyňa,veľmi dobré nápady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.