Fantastické, chrumkavé, domáce a bez kvapky oleja. Už po kupovaných nesiahnete! Garantujem. 🙂
Dlho, predlho som sa snažila vyradiť kupované chipsy z našej domácnosti. Šperkovala som recept a nakoniec sa mi to podarilo, čomu sa veľmi, veľmi teším. Sú lepšie ako kupované, chrumkavé a mňam. Tieto posledné bryndzové sú úplne najlepšie. Manžel povedal, že som ich posunula na vyšší level. 🙂 Vyskúšajte. Použila som 100%-tnú nepasterizovanú ovčiu bryndzu. Teraz je bryndzová sezóna, tak si ju doprajte 🙂
Množstvo | Príprava |
2 osoby | 10 min. |
Doba varenia |
20-30 min. |
|
|
Dlho, predlho som sa snažila vyradiť kupované chipsy z našej domácnosti. Šperkovala som recept a nakoniec sa mi to podarilo, čomu sa veľmi, veľmi teším. Sú lepšie ako kupované, chrumkavé a mňam. Tieto posledné bryndzové sú úplne najlepšie. Manžel povedal, že som ich posunula na vyšší level. 🙂 Vyskúšajte. Použila som 100%-tnú nepasterizovanú ovčiu bryndzu. Teraz je bryndzová sezóna, tak si ju doprajte 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2-3 ks mladé zemiaky ideálne sú varný typ A, nie moc vodnaté
- 2 hrste nepasterizovanej ovčej bryndze
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Zemiaky umyjeme vo vode, osušíme a nakrájame na chipsy (mladé zemiaky netreba šúpať). Používam na to taký uhorkový krájač, aby boli rovnomerné. Poukladáme ich na rozprestreté kuchynské utierky a riadne nasolíme. Necháme odstáť 10 minút, kým pustia šťavu. Na vrch položíme ďalšie kuchynské utierky a poriadne popritláčame, aby sme odsali prebytočnú vodu.
- Zemiaky preložíme na plech s papierom na pečenie, rozmrvíme na zemiaky bryndzu a dáme piecť na 180 stupňov cca 20-30 minút (dozlata). Po 20 minútach stiahneme na 170 stupňov. V polovici pečenia môžeme plech otočiť, aby sa rovnomerne upiekli. Zemiaky v tejto fáze už nesolíme.
- Podávame ako prílohu alebo len tak s dipom. Zmiznú závratnou rýchlosťou. To garantujem. 🙂
Poznámka k receptu
TIP: Toto množstvo je na 1 plech pre 2 osoby. Môžete skúsiť aj pasterizovanú bryndzu, ale tá sa roztečie. Táto nepasterizovaná zostane tvrdá a chrumkavá. Robím ich aj bez bryndze. Základ je použiť domáce zemiaky alebo zemiaky typu A, proste čo najmenej vodnaté. Ružové sú nevhodné. Čiže, ak sa vám chipsy na prvýkrát nepodaria, alebo budú dokola prihárať, treba len kúpiť poriadne zemiaky 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.