Domov / Recipe / Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom

Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom

najchrumkavejšie palacinky na svete <3

Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Servings Prep Time
9 palaciniek 10 min
Cook Time Passive Time
30 min 15 min
Servings Prep Time
9 palaciniek 10 min
Cook Time Passive Time
30 min 15 min
Chrumkavé 321 Palacinky s domácim orieškovým krémom
Votes: 3
Rating: 3.67
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Detstvo bez palaciniek si ani neviem predstaviť. Dodnes si pamätám, ako babka stála pri sporáku aj hodinu a pol, pokým pripravila horu palaciniek pre všetky vnúčence. Mám ich rada dodnes. Robievam špaldové, majú jemne orieškovú chuť. S kyselkavým džemom a domácim orieškovým krémom sú neodolateľné. Tento recept vznikol tak, že som zabudla pridať do cesta vajce. A palacinky boli neskutočne chrumkavé, na okrajoch až praskali pri zahryznutí.
Servings Prep Time
9 palaciniek 10 min
Cook Time Passive Time
30 min 15 min
Servings Prep Time
9 palaciniek 10 min
Cook Time Passive Time
30 min 15 min
Ingredients
Servings: palaciniek
Instructions
  1. Mlieko, vodu, olej, múky a soľ ručne vymiešame metličkou, aby sme mali hladké cesto. Necháme vsiaknuť 15 minút. Každá múka saje inak, ak by ste mali cesto moc riedke, pridajte ešte trochu múky. Rozhorúčime si panvicu, stiahneme na polovičný oheň (radšej ešte slabší) a potrieme kokosovým olejom. Vylejeme jednu naberačku cesta do stredu panvice. Pootáčame panvicu dokola krúživým pohybom, aby sa cesto krásne rozlialo a bolo rovnomerne hrubé. Smažíme pomalšie, z každej strany dve a pol minúty, tak chytí chrumkavosť. Ak si trúfate, môžete to skúsiť aj na silnejšom ohni a rýchlejšie.
  2. Čokoládu, kokosový olej, mandľové maslo a med rozpustíme nad parou. Túto plnku môžete nahradiť aj zdravou nutellou slowtellou, chutí naozaj úžasne. Kúpite ju tu : slowlandia
  3. Palacinku naplníme džemom, zložíme na polovicu a znova na polovicu, a polejeme striedavo vyšľahanou šľahačkou a domácim orieškovým krémom. Vynikajúco chutí aj biely jogurt namiesto smotany, skvele celé palacinky osvieži.
Recipe Notes

TIP: Ak chceme mať čokoládové palacinky, do cesta, ktoré nám zostalo, primiešame kakao.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Štedrá vianočka

čaro vianoc ukryté <3 Štedrá vianočka Votes: 2 Rating: 3 You: Rate this recipe! Tlačiť …

Jeden komentár

  1. Určite vyskúšam len nie je tam toho oleja veľmi veľa :-o?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *