Rýchly, jednoduchý, zdravý, lacný a neskutočne lahodný 🙂
Citrónovo-ricottový čízkejk s ringlotami
Hodnotienie: 0 Hodnotenie: 0 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
Dámy a páni, predstavujem vám dokonalý čízkejk. Rýchly, jednoduchý, zdravý, s minimom kalórií, no napriek tomu úžasne krémový a smotanový 🙂 Čo viac dodať? Je to presne taký dezert, ktorý máte hotový šup-šup, je to oblíž prst. Doprajete svojmu telu dostatok proteínov a vôbec nemusíte mať žiadne výčitky svedomia. Sama tomu neverím.
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
Sušienky si pomelieme v mixéri na prach, nalejeme roztopené maslo a zamiešame. Namiesto sušienok môžete použiť pomletý kokos, mandle, orechy, ďatle, atď. Natlačíme do formy a dáme piecť na 160 stupňov cca 10 minút.
Na sušienkový základ si poukladáme na pásiky nakrájané ringloty.
Všetky ostatné ingrediencie si v miske premiešame metličkovým mixérom, aby sa nám spojili v hladkú zmes. Nastrúhame kôru z bio citróna (opatrne, len žltú časť, biela je horká) a vyštikáme z celého aj šťavu. Nalejeme na ovocie a dáme piecť, nie teplovzdušne! na 40 minút. Potom teplotu znížime o 10 stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Následne vypneme trúbu a cheesecake v nej necháme 1 hodinu vychladnúť. Následne ho preložíme do chladničky, aby nám poriadne stuhol na 2 hodiny, ideálne na celú noc. Na druhý deň je najlepší, ak to samozrejme vydržíte 😀
Poznámka k receptu
Ricotta je srvátkový vysokoproteínový výrobok, s vysokou nutričnou hodnotou, no nízkou hladinou tukou aj energetickou hodnotou, s nasladlou chuťou, veľmi ľahko stráviteľný, vhodný najmä pre deti 🙂
TIP : Ak nemáte 20 cm formu, kľudne aj do 24, 26 cm, bude síce nižší, no na chuti to neuberie 🙂 Potom pečte o 10 min menej.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka ake ovocie by sa este hodilo, ked nie su ringloty?