Rýchly, chutný, rozplývajúci sa na jazyku 🙂
Čokoládová vášeň 🙂 Je bez múky a je božsky sa rozplývajúci sa na jazyku. Doplnený o exkluzívny figový džem a dekadenciu mu dodáva, buď šlahačka, alebo parížsky krém z bielej čokolády. Tortička je mierne horká, a zároveň sladká. To je láska priatelia, na prvý kúsok rozplývajúci sa na jazýčku 🙂 Hotovú ju máte raz-dva 🙂
Množstvo | Príprava |
24 cm tortový priemer | 15 min. |
Doba varenia |
15-20 min. |
|
|
Čokoládová vášeň 🙂 Je bez múky a je božsky sa rozplývajúci sa na jazyku. Doplnený o exkluzívny figový džem a dekadenciu mu dodáva, buď šlahačka, alebo parížsky krém z bielej čokolády. Tortička je mierne horká, a zároveň sladká. To je láska priatelia, na prvý kúsok rozplývajúci sa na jazýčku 🙂 Hotovú ju máte raz-dva 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 4 ks vajcia
- 2 PL scukornatený med hustý med, príp. trstinový cukor
- 170 g čokoláda min. 55 %-ná
- 30 g pomleté mandle
- 250 ml 33% šľahačková smotana
Množstvo: cm tortový priemer
Postup prípravy
- Vajcia si vyšľaháme poriadne do krémovej peny s 2 PL scukornateného medu. Nechajte ľlahať aj 10 minút.
- Medzitým si rozpustíme vo vodnom kúpeli 170 g čokolády (aká, to je na vás, no ja som použila 55 %-nú). Nádoba s čokoládou by sa nemala dotýkať vody. Keď je rozpustená, zamiešame pomaly s kovovou lyžicou do vajíčkovej peny. Pracujte naozaj pomaly, jemne a opatrne, aby sme si nerozbúchali vajcia. Ono sa to spojí 🙂 Pridáme 30 g pomletých mandlí.
- Tortovú formu si vymastíme olejom a posypeme pomletým kokosom, resp. mandľami. Zmes vylejeme, rovnomerne uhladíme a pečieme na 150-160 stupňov 15-20 minút, ak chcete mať vláčnejšie vnútro. V prípade, že je suchšie, pečte 20-25 min. Kontrolujeme špajdľou. Ak by sa nám začala pripaľovať, navrch dáme alobal alebo papier na pečenie.
- Po vychladnutí korpusu nanesieme v tenkej vrstve obľúbený džem (ideálne kyselkavý) a vyšľaháme navrch šľahačku bez pridania cukru. Vrch jemne posypeme karobom. Moja obľúbená kombinácia je aj s parížskou šlahačkou. 300 ml šlahačkovej smotany si ohrejete na bod varu a nalámete do nej 150 gramov bielej čokolády, miešate kým sa rozpustí a dáte do chladu na minimálne 4 hodiny. Následne vyšlaháte ako šlahačku a máte krém 🙂
- Vychutnajte si ho 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Ak budete koláčik piecť na 26 cm priemer, použite 5 vajec a zvýšte o to aj ostatné pomery. Ak na 20 cm fomu, stačia 3 vajcia.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tak toto je top recept!:)) jak jsem to chvalila v klubu, tak musim i tady:D
Cokoladovy korpus jsem udelala presne podle navodu ze 70% cokolady! Mnaaam, fakt se poved super, jen jsem ho pekla trosku dele, ale priste necham presne na doporuceny cas, prijde mi, ze po uplynuti 20min peceni ten vnitrek byl trosku vlacnejsi, asi tak to melo byt:) ale i uplne dopecene take bylo moc dobre! Moje mamka, se mne 3x ptala, jestli opravdu v tomto dortu neni ani spetka mouky:D porad tomu nejak nechtela uverit:D
Vyrsek u mne byl ricotta+mascarpone+trocha slehacky z tuby+javorovy sirup (primnerene) na vrch posypano kakaem misto carobu a bylo to take moc dobre:) priste zkusim jen s tou slehackou:)
Toto byl prvni recept, co jsem z teto stranky ochutnala, a uuuuurcite ne posledni!:)))
Ahoj Tinka, ako upraviť ostatné ingrediencie na 26 cm formu? idem robiť na utorok <3 ďakujem krásne
Spravila som dnes na Velkonocnu nedelu a je skvely! Robila som so slahackou, nabuduce skusim s parizskym kremom a v lete urcite pouzijem namiesto dzemu cerstve maliny alebo ribezle :)) Velka vdaka za recept! 🙂