Jednoduchý recept aj pre ne-cukrarky, ktorý sa zaručene podarí…
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Pridávam ešte recept… 😀
Čučoriedková maskarpone torta
Jednoduchý recept aj pre ne-cukrarky, ktorý sa zaručene podarí…
Korpus:
8 vajec
8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
8 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky
Maskarpone krém:
300 g bielej čokolády
500 g maskarpone
250 g kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)
Ďalšie suroviny:
Čučoriedkový džem
Zavárane alebo čerstvé čučoriedky
Postup:
Bielky krátko rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme žĺtky a zľahka vmiešame preosiatu hladkú múku. Na dno tortovej formy (priemer 25 cm) dáme papier na pečenie, vylejeme pripravene cesto a pečieme na 150 stupňov asi hodinu (treba kontrolovať).
Bielu čokoládu rozpustime vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Maskarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a primiešame vychladnutú bielu čokoládu.
Korpus prekrojíme na dve polovice. Na spodnú časť postupne vrstvíme čučoriedkový džem, polovicou maskarpone krému a zavárané (alebo čerstvé) čučoriedky. Prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vrch torty potrieme zvyšným maskarpone krémom a odzobíme čučoriedkami.
Tortu môžeme kombinovať aj s iným ovocím…