Čučoriedková maskarpone torta

Jednoduchý recept aj pre ne-cukrarky, ktorý sa zaručene podarí…

Autor: Ivana Gilanova

Pozri tiež

Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou

Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.

Jeden komentár

  1. Pridávam ešte recept… 😀

    Čučoriedková maskarpone torta
    Jednoduchý recept aj pre ne-cukrarky, ktorý sa zaručene podarí…

    Korpus:
    8 vajec
    8 polievkových lyžíc kryštálového cukru
    8 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky

    Maskarpone krém:
    300 g bielej čokolády
    500 g maskarpone
    250 g kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu)

    Ďalšie suroviny:
    Čučoriedkový džem
    Zavárane alebo čerstvé čučoriedky

    Postup:
    Bielky krátko rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Zašľaháme žĺtky a zľahka vmiešame preosiatu hladkú múku. Na dno tortovej formy (priemer 25 cm) dáme papier na pečenie, vylejeme pripravene cesto a pečieme na 150 stupňov asi hodinu (treba kontrolovať).

    Bielu čokoládu rozpustime vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Maskarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a primiešame vychladnutú bielu čokoládu.

    Korpus prekrojíme na dve polovice. Na spodnú časť postupne vrstvíme čučoriedkový džem, polovicou maskarpone krému a zavárané (alebo čerstvé) čučoriedky. Prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vrch torty potrieme zvyšným maskarpone krémom a odzobíme čučoriedkami.

    Tortu môžeme kombinovať aj s iným ovocím…

Napísať odpoveď pre Ivana Gilanova Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.