Domov / Recipe / Cuketovo-patizónové soté

Cuketovo-patizónové soté

fantastické a výživné zeleninové jedlo

Cuketovo-patizónové soté
Votes: 5
Rating: 2.6
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Maminka mi priniesla ešte zbytky poslednej úrody, cuketu a patizón. Ihneď ma napadlo spraviť moje obľúbené soté 😍 Jednoduché, z dostupných a lokálnych surovín, výživné a zdravé 😋 Také recepty mám ja najradšej 😊 Chutí neskutočne, aj mäsožravci si prídu chuťovo na svoje 😉 Recept som vám nahodila aj na web a podobne jednoducho ladené recepty aj v mojej rodinnej knihe 😘
Servings Prep Time
6 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
6 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Cuketovo-patizónové soté
Votes: 5
Rating: 2.6
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Maminka mi priniesla ešte zbytky poslednej úrody, cuketu a patizón. Ihneď ma napadlo spraviť moje obľúbené soté 😍 Jednoduché, z dostupných a lokálnych surovín, výživné a zdravé 😋 Také recepty mám ja najradšej 😊 Chutí neskutočne, aj mäsožravci si prídu chuťovo na svoje 😉 Recept som vám nahodila aj na web a podobne jednoducho ladené recepty aj v mojej rodinnej knihe 😘
Servings Prep Time
6 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
6 porcie 20 min
Cook Time
30 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Ak chcete, aby sa vám podarila dokonalá ryža, tak ju uvarte nasledovne. Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu si poriadne premyjeme pod studenou vodou. Do hrnca si dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme ryžu a minútku poopekáme. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak 5 cm nad, prikryjeme, znížime oheň a necháme variť 12-15 min. Vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť ešte 10 min. Vhodíme kus masla, osolíme a zamiešame.
  2. K cukete a patizónu sa budeme správať ako k mäsu. Nakrájame si ich na menšie kocky, čím menšie, tým chutnejšie. Urobíme si marinádu a pridáme k nim dijon horčicu, sójovú omáčku, soľ a zamiešame.
  3. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji na strednom plameni cca 2 minútky dozlatova. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme pol minútky prevoňať. Vsypeme cuketovo-patizónovú zmes, zamiešame a necháme minútku, aby pustila šťavu.
  4. Medzitým si premyjeme hlivu, mäkkú časť nakrájame na malú kúsky, alebo slížiky a pridáme k restovanej zmesi. Prisypeme gulášové korenie, podlejeme domácim pretlakom a dusíme pod pokrievkou cca 15 minút. Vody dolejte podľa hustoty pretlaku.
  5. Na záver zahustíme maslom, alebo trochou zemiakového škrobu rozhabarkovaného v deci vody. Na záver ešte posoľte, pridajte majoránku a podávajte s ryžou.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 4 Rating: 4 You: …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *