Cuketovo-patizónové soté

Fantastické a výživné zeleninové jedlo.

Cuketovo-patizónové soté
Cuketovo-patizónové soté
Hodnotienie: 34
Hodnotenie: 4.03
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem zeleninové recepty, veď viete. Najmä, keď sa mi ich podarí pripraviť tak, že chutia aj mojim doma, ktorí preferujú mäsko ☺️ Toto soté chuťovo naozaj prekvapí. Radšej spravte viac, aby nebolo málo. Podobne ladené recepty nájdete aj v mojich rodinných knihách v mojom eshope.
Množstvo Príprava
6 porcie 20 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
6 porcie 20 min.
Doba varenia
30 min.
Cuketovo-patizónové soté
Cuketovo-patizónové soté
Hodnotienie: 34
Hodnotenie: 4.03
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem zeleninové recepty, veď viete. Najmä, keď sa mi ich podarí pripraviť tak, že chutia aj mojim doma, ktorí preferujú mäsko ☺️ Toto soté chuťovo naozaj prekvapí. Radšej spravte viac, aby nebolo málo. Podobne ladené recepty nájdete aj v mojich rodinných knihách v mojom eshope.
Množstvo Príprava
6 porcie 20 min.
Doba varenia
30 min.
Množstvo Príprava
6 porcie 20 min.
Doba varenia
30 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Ak chcete, aby sa vám podarila dokonalá ryža, tak ju uvarte nasledovne. Do rýchlovarnej kanvice si dáme zovrieť vodu. Ryžu si poriadne premyjeme pod studenou vodou. Do hrnca si dáme rozhorúčiť olivový olej, pridáme ryžu a minútku poopekáme. Zalejeme vriacou vodou z kanvice tak 5 cm nad, prikryjeme, znížime oheň a necháme variť 12-15 min. Vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť ešte 10 min. Vhodíme kus masla, osolíme a zamiešame.
  2. K cukete a patizónu sa budeme správať ako k mäsu. Nakrájame si ich na menšie kocky, čím menšie, tým chutnejšie. Urobíme si marinádu a pridáme k nim dijon horčicu, sójovú omáčku, soľ a zamiešame.
  3. Cibuľky si ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji na strednom plameni cca 2 minútky dozlatova. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a necháme pol minútky prevoňať. Vsypeme cuketovo-patizónovú zmes, zamiešame a necháme minútku, aby pustila šťavu.
  4. Medzitým si premyjeme hlivu, mäkkú časť nakrájame na malú kúsky alebo slížiky a pridáme k restovanej zmesi. Prisypeme gulášové korenie, podlejeme domácim pretlakom a dusíme pod pokrievkou cca 15 minút. Vody dolejte podľa hustoty pretlaku.
  5. Na záver zahustíme maslom alebo trochou zemiakového škrobu, rozhabarkovaného v deci vody. Na záver ešte posoľte, pridajte majoránku a podávajte s ryžou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

4 komentáre

  1. Dakujeme pani Tinka za tento pekny recept.
    Neboli sme si uplne isty s velkoustou pretlaku, pretoze jedno balenia malo 140g a druhe 190g. A teda nevieme ktore balenie pouzit a kolko kusov.
    Mohli by ste prosim doplnit recept?

    Dakujem.

  2. chcela by som sa opýtať, že marinádu si robíte ako, teda z čoho? Mohli by ste mi prosím napísať, akú robíte vy?

    ďakujem.

  3. Dobry deň Tinka to patizonove sote vyberate stred tie zrnka ale to krajate spolu na male kusky.Idem to skusit aku ma chuť

  4. Skvelé jedlo, keď nie je patizon, dávam iba cukety. Namiesto dijon horčice dávam kremžskú… a toto soté má iba jednu chybu. Vždy je ho málo 😉. Dakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.