Šuhajdy – domáce pralinky

neskutočné pralinky

Šuhajdy - domáce pralinky
Šuhajdy - domáce pralinky
Hodnotienie: 48
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vianoce/nevianoce, šuhajdy či domáce pralinky, akokoľvek si ich nazvete, sú proste top sladkosť v každom ročnom období <3 Chutia vynikajúco <3 Zdravá sladkosť bez výčitiek plná zdravých surovín a tých správnych tukov <3 Bez margarinu či presladeného kondenzovaného mlieka :* Receptom som sa inšpirovala u mojich milovaných Fitshakerákoch <3
Príprava
30 min
Príprava
30 min
Šuhajdy - domáce pralinky
Šuhajdy - domáce pralinky
Hodnotienie: 48
Hodnotenie: 3.9
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vianoce/nevianoce, šuhajdy či domáce pralinky, akokoľvek si ich nazvete, sú proste top sladkosť v každom ročnom období <3 Chutia vynikajúco <3 Zdravá sladkosť bez výčitiek plná zdravých surovín a tých správnych tukov <3 Bez margarinu či presladeného kondenzovaného mlieka :* Receptom som sa inšpirovala u mojich milovaných Fitshakerákoch <3
Príprava
30 min
Príprava
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Nad parou si roztopíme čokoládu s kokosovým olejom.
  2. Orechy aj mandle si posekáme buď ručne alebo v sekáčiku s S nožmi. Sultánky si nakrájame na malé kúsky a dáme k orechom. Pridáme maslo, ďatlový sirup a zamiešame v kompaktnú lepivú zmes.
  3. Do košíčka lyžicou pridávame čokoládu, veľa plnky a opäť čokoládu. Šuhajdy sú chutnejšie, keď dáte čokolády len málo a viacej plnky. Vrch ozdobíme mandľou alebo orechmi a dáme zachladiť do chladničky na 20 min.
Poznámka k receptu

Pôvodný recept tu : http://fitshaker.sk/pecieme-na-vianoce-suhajdy-zdravsie/

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 7 Hodnotenie: …

15 komentárov

  1. Prosím vás, koľko kusov z tohoto množstva vyjde?
    Ďakujem.

  2. Dá sa použiť aj maslo rastlinného pôvodu, bude v tom nejaký rozdiel?

  3. Mne vyšlo 10 malých a 8 veľkých a tej plnky ostane naozaj hodne.

  4. Dievcata, ja by som do plnky pridala este aj lieskove oriesky s kakaom, kupujem od myProtein, to ked si zmiesate s medom, to je fantazia, az to spieva. Zdrava mnamka.

  5. Prosím co jsou sultanky?

  6. Mňam, mňam.. Len som trosicku presladila plnku. Ale nevadí, zjedia sa isto aj tak 😀

  7. Dnes som ich robila prvykrat a velmi sa cudujem, ze niekomu ostalo vela plnky…ta je taka fantasticka, ze som mala problem ju nevyjest celu! 🙂 Mimochodom, pouzila som 350g 70% cokolady a 1,5 PL kokosoveho oleja, plnky (bez vyjedania) ostalo cca 2 PL, takze ak si spravite viac coko, moc neostane. Do plnky som pouzila kombinaciu mandloveho kremu a arasid. masla a je to bozske, sladila som minimalne. Dakujem za uzasny recept!

  8. Dievčatá,myslíte že do plnky možu ísť aj maliny sušené mrazom ?

  9. Treba skladovat v chladnicke? Ci pri izbovej teplote? Ako dlho vydrzia? Treba popapat do 3 dni alebo aj mesiac a v pohode? 🙂

  10. Tinka prosim Vas mandlove maslo je potrebne roztopit alebo len do plnky zamiesat?

  11. Najlepsie suhajdy, ake sme jedli. Robila som ich z dvojnasobnej davky, vyslo mi cca 60ks malych kosickov. Na odporucanie Tinki (ako pise v recepte), som dava veeela plnky do kosikov, takze ak sa mi zdalo, ze uz jej je dost, este som pridala 🙂 Cokoladu som nedorabala, mala som este aj o kus menej ako 500g. Mnam mnam. Skvely recept

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.