Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Nátierky sú u nás v kurze. Preto vám s radosťou predstavujem môj nátierkový klenot. Je stvorená pre pravých gurmánov 🙂 Výrazná chuť cvikle, zjemnená maslom, odľahčená lučinou s finálnym štipľavým akcentom po čerstvom chrene. Tá úžasná farba je len začiatok, čím vás dostane do kolien 🙂 Je tak vychutená, že k nej nepotrebujete nič. Len kúsok tortilly alebo čerstvý chlebík 🙂
Cviklu si v šupke dáme variť domäkka, cca 45 min. Cvikla musí byť celá ponorená a prikrytá pokrievkou. Keď je hotová, vyberieme, ošúpeme a ešte teplú pridáme do mixéra s S nožmi.
K cvikle pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem chrenu a vymixujeme na hladký nadýchaný krém. Podľa potreby dochutíme a na záver najmeno nastrúhame čerstvý chren. Výborná je s domácimi špaldovými tortillami ( domace spaldove tortilly ) alebo bagetkami.
Poznámka k receptu
TIP : Čím viac lučiny pridáte, tým bude ružovejšia a jemnejšia.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
prave sme dojedli. bolo to super! a to hovorim ako pravy cviklovy neznasac. aj deturencom chutilo. mooc chutilo. takze velmi pekne dakujeme. bol to prvy recept z tvojho blogu, ktory sme skusili a po tomto uspechu, urcite nie posledny! 😉 dakujeme!
Fantasticka pomazanka, jemna chut cvikli v tomto spojeni ma prijemne prekvapila. Dali sme si k tomu domaci kvaskovy chlieb a hody sa mohli zacat. Vdaka Tinka za Vase chutne napady!?
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
prave sme dojedli. bolo to super! a to hovorim ako pravy cviklovy neznasac. aj deturencom chutilo. mooc chutilo. takze velmi pekne dakujeme. bol to prvy recept z tvojho blogu, ktory sme skusili a po tomto uspechu, urcite nie posledny! 😉
dakujeme!
Fantasticka pomazanka, jemna chut cvikli v tomto spojeni ma prijemne prekvapila. Dali sme si k tomu domaci kvaskovy chlieb a hody sa mohli zacat. Vdaka Tinka za Vase chutne napady!?