Výborná príloha k jedlu alebo len ako šalát.
Keďže som si naškrečkovala slušnú zásobu cvikle, vymýšľam z nej recepty. Cvikla má naozaj výbornú chuť, ak sa správne dochutí. Toto je jeden zo spôsobov, kedy si ju môžete naozaj vychutnať.
Množstvo | Príprava |
1 horčicový pohár | 10 min. |
Doba varenia |
13 min. |
|
|
Keďže som si naškrečkovala slušnú zásobu cvikle, vymýšľam z nej recepty. Cvikla má naozaj výbornú chuť, ak sa správne dochutí. Toto je jeden zo spôsobov, kedy si ju môžete naozaj vychutnať.
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks cvikla
- 4 PL olivový olej
- 2 PL trstinvý cukor
- 1 PL balsamico ocot
- 1 PL citrónová šťava
- 1 PL sójová omáčka
- 1 strúčik cesnak
Množstvo: horčicový pohár
Postup prípravy
- Cviklu umyjeme, ošúpeme a dáme variť. Toľko, aby bola cvikla zaliata. Prikryjeme a necháme variť 10 min. Následne cviklu vyberieme, polku vody vylejeme, pridáme všetky ostatné suroviny, soľ, korenie a necháme zvariť cca 3 minúty.
- Cviklu si nakrájame na tenké plátky, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme marinádou. Necháme odpočívať v chlade 24 hodín a podávame so špenátovými listami, parmezánom (príp. mozarellou a proscuittom).
Poznámka k receptu
TIP : Kľudne si ju môžete spraviť aj na surovo 🙂 Že len pripravíte marinádu, zvaríte s deci vody a zalejete.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
A teraz dúfam, že v Singapure zoženiem niekde cviklu, lebo inak sa zbláznim z toho ako mám na tento šalát chuť…. o) Na fotke vyzerá fantasticky!