Kto by nemiloval vajíčkovú nátierku? Podľa mňa je to typická detská nátierka. Super jemná, zdravá, rýchla a fantasticky chutná.
Nedeľné raňajky v kruhu najbližších ❤️ Slovenské, lokálne, výživné, zdravé a ako inak, delikátne. Pretože zdravá strava musí chutiť celej rodinke. Fantastická vajíčková, ideálne na kváskový chlebík a domáca zeleninka zo záhradky ako bonus ❤️ Ak nemáte svoju, zožeňte od susedov, z "dediny", trhu alebo z reťazcov. Vždy sa dá vybrať ✌️ Krásnu pokojnú nedeľu 🙂
Množstvo | Príprava |
1 porcia | 10 min. |
Doba varenia |
7 min. |
|
|
Nedeľné raňajky v kruhu najbližších ❤️ Slovenské, lokálne, výživné, zdravé a ako inak, delikátne. Pretože zdravá strava musí chutiť celej rodinke. Fantastická vajíčková, ideálne na kváskový chlebík a domáca zeleninka zo záhradky ako bonus ❤️ Ak nemáte svoju, zožeňte od susedov, z "dediny", trhu alebo z reťazcov. Vždy sa dá vybrať ✌️ Krásnu pokojnú nedeľu 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks vajce
- 10 gram maslo alebo lučina
- 1 čl horčica
- kúsok pecorino romano alebo parmezán
- čerstvá petržlenová vňať
Množstvo: porcia
Postup prípravy
- Vajíčko uvaríme, ošúpeme a dáme do misky. Pridáme zmäknuté maslo, horčicu, nastrúhaný kúsok pecorina, bylinky a vidličkou všetko spolu roztlačíme a zamiešame.
- Ak máte radi tekutý žĺtok, varte len 3 minútky. Do nátierky môžete zamiešať aj najemno postrúhané reďkovky alebo mrkvu. Bez horčice je vhodná od 1 roka.
Poznámka k receptu
TIP : Pecorino je ovčí zrejúci syr. Je vynijakúci nielen pre deti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.