vynikajúce, zdravé a ľahké jedlo
Pohánka je vynikajúca, zásaditá, bezlepková obilnina. Má veľmi výraznú orieškovú chuť, ktorá správnym dochutením vytvorí vynikajúce jedlo. Obsahuje veľa vlákniny a vitamínov, ktoré priaznivo pôsobia na celý tráviaci aj kardiovaskulárny systém. A navyše, pripravenú ju máte za pár minút.
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Pohánka je vynikajúca, zásaditá, bezlepková obilnina. Má veľmi výraznú orieškovú chuť, ktorá správnym dochutením vytvorí vynikajúce jedlo. Obsahuje veľa vlákniny a vitamínov, ktoré priaznivo pôsobia na celý tráviaci aj kardiovaskulárny systém. A navyše, pripravenú ju máte za pár minút.
|
Čo budeme potrebovať
- 150 gram pohánka
- 1 ks červená cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1/3 ks koreňový zeler
- 80 gram čerstvý baby špenát
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Pohánku premyjeme, pridáme do hrnca a zalejeme vodou iba tak, aby bola pohánka ponorená. Prikryjeme a necháme zovrieť. Povaríme 5 minút, vypneme a necháme dôjsť pod pokrievkou.
- Cibuľku nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji dosklovita cca 1 minútku. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a zamiešame. Mrkvu a petržlen ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeler ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Všetko pridáme k cibuľke, dochutíme drvenou rascou, kurkumou, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou domäkka cca 15 minút. Na záver, keď sa voda vyparí, pridáme prekrojený baby špenát, kus masla, majoránku, uvarenú pohánku a všetko premiešame. Dochutíme soľou a na tanieri môžeme posypať nastrúhaným syrom.
Poznámka k receptu
TIP: Môžete pridať aj cuketu, pohánkoto dostane mäsitú chuť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vyborne, dakujem za skvelý a zdravý recept! 😉