Domov / Recept / Detské pečiatkové sušienky

Detské pečiatkové sušienky

rýchle, chutné a mega zdravé.

Detské pečiatkové sušienky
Print Recipe
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Detské pečiatkové sušienky
Print Recipe
Výborný recept pre najmenších už od 1 roka, do ruky či kočíka, ako domáca sladkosť, alebo dokonca vianočné pečivo :* Bez alergénov, cukru, či vajec <3 Zo 4 ingrediencíí, sladené čisto len datlami 🙂 Sú naozaj výborné, rýchle, mega zdravé a dokonca chutia aj dospelákom. Tak veľa zábavy pri pečení :*
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Sušienky som robila z raw datlovej pasty. Ak ju nemáte, len si v mixéri rozsekajte datle na pastu. Pozor na tvrdé ďatle. Ak nemáte odrodu medjoal - ktoré sú mäkké, že ich viete rukami rozpučiť, ďalte namočte aspoň na 4 hodiny do vody, aby ste si neodpálili mixér. Ak sa vám pri sekaní ďatle lepia, pridajte zmäknuté maslo a spolu rozsekajte. Môžete to urobiť aj ponorným mixérom.
  2. Všetky ingrediencie si rukami vypracujeme na príjemné elastické cesto (maslo zmäknuté). Ak sa cesto moc lepí, prisypte trochu múky, ak je moc hutné, pridajte kúsok masla. Musí mať konzistenciu ako plastelína.
  3. Zapneme si rúru na 175-180 stupňov bez ventilátora, hore dole.
  4. Cesto si položíme na pečiaci papier, naň pridáme potravinovú fóliu a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Fólia zabezpečí, aby sa nám cesto nelepilo a papier, aby sme ho nemuseli prenášať. S pečiatkou si pred odtlačením hrabneme do múky a oklepeme - aby sa nám nelepili. Celé cesto si opečiatkujeme a následne vykrojíme kruh. Zvyšné cesto - odpad si jemne odstránime a ešte vyvaľkáme a opečiatkujeme. Dáme piecť na 6-8 minút, ak budú už kraje zlatavieť a cesto zavonia, je hotové.
  5. Necháme ho na plechu poriadne vychladnúť. Ideálne nechať hodinu, dve. Čím dlhšie chladnú, tým sú chrumkavejšie. Z tohto cesta som robila aj detské vanilkové rožky - pridala som vanilku. Ak chcete keksíky prevoňať, pridajte škoricu.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Karamelová bublanina s tvarohovými kôpkami a ovocím

ľahká ako obláčik, vláčna a šťavnatá zároveň 🙂 Karamelová bublanina s tvarohovými kôpkami a ovocím …

17 komentárov

  1. Ahoj Tinka, mozem datle nahradit aj trstinovym cukrom, alebo medom? Lebo tu nedostat taku potravinu😊
    Dakujem

  2. Výborne sú tieto sušienky..lahodné a tak zdravé, ja som skúsila z 2och dávok a presne mi vyšlo 24ks..odporúčam, fakt skvelé sušienky 🙂 len tak sa za nimi zapráši :D…palec hore, klobúk dole za recept :*

  3. A ak nemam peciatky mozem vykrajovať?

  4. Vyyyborneee.. Aj s cestom sa super pracovalo.Chlapci mali zábavku.. Robili sme z dvojitej dávky a sú fuč.. Tak teda repete 😁😁😁

  5. Ja som sa dala na mixovanie datlí ručným mixérom…Tak to teda nebol úplne najpohodlnejší spôsob :-), navyše mi trochu prihoreli, takže naše deti nad nimi ohrnuli nos. Ale nevadí, dám im ešte šancu…len čo kúpim buď mixér alebo datľovú pastu 😉

  6. Krásne jedlo na sviatky. Najlepšie sú perník so škoricou!

  7. Dobrý deeň, prosím vás je nutná tá múka T630? Resp.aká to je? Neviem ju zohnať, ďakujem.

  8. Dobry den, čím by som mohla nahradiť datle? Dcérka ma atopicky ekzem a datle by som neriskovala aby sa mi nevyhadzala… nejaky kokos alebo? Dakujem vopred za odpoved.

  9. Vyskúšané dnes, sú famózne, príjemne a primerane sladké, voňavé.. ja som pridala veľmi málinko kokosového cukru a kvapku pomarančového oleja(čstej terapeutickej triedy) mnaaam a dakujem krásne..:-)

  10. Fakt moc dobrý! Se skorici parádní voňavé sušenky a s vanilkou výborné rohlicky… a vánoční pečení pro děti hotovo! (ještě teda bodují srdíčka z červené řepy…).

  11. Neviem preco ale stale sa mi nejak dvihaju (naduvaju) tie susienky a potom ten vzor skoro nevidno. Nemam to piect na viac stupnov?

  12. Výborne. Oplatí sa vyskúšať. Ďakujeme aj za tento receptík.

  13. Práve som ich upiekla. Sú zaujímavé. 6-ročný syn, keď som mu jednu dala do rúk a on ju ochutnal, tak sa na mňa pozrel s rozžiarenými očkami a povedal- mňam. Keď som ochutnala cesto, zdalo sa mi, že bude málo sladké, ale riskla som to a nepridala cukor a urobila som dobre. Po upečení sú sladké akurát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *