zdravé, šikovné a chutné 🙂
Tie najlepšie a najzdravšie sladkosti bývajú zároveň tie najjednoduchšie. Obzvlášť, to platí, ak sa jedná o deti ?Sušienky, ktoré obsahujú len 5 ingrediencií, poctivých, zdravých, takých, čo máte zaručene vždy doma. Príprava nenáročná a rýchla ? A navyše chutia ?
Množstvo | Príprava |
18 ks | 20 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
6-7 min | 1-2 hodiny |
|
|
Tie najlepšie a najzdravšie sladkosti bývajú zároveň tie najjednoduchšie. Obzvlášť, to platí, ak sa jedná o deti ?Sušienky, ktoré obsahujú len 5 ingrediencií, poctivých, zdravých, takých, čo máte zaručene vždy doma. Príprava nenáročná a rýchla ? A navyše chutia ?
|
Čo budeme potrebovať
- 65 gram hladká špaldová múka T630
- 40 gram hladká špaldová celozrnná múka
- 55 gram maslo 82% tné
- 45 gram hustý skryštalizovaný med musí byť hustý
- 1/2 čl škorica/perníkové korenie alebo vanilka
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Všetky suroviny (maslo zmäknuté) si ručne zmiešame dokopy. Ak sa cesto moc lepí, prisypeme trochu múky, musí mať konzistenciu ako plastelína. Cesto dáme do potravinovej fólie, utľapkáme na placku, zabalíme a necháme odpočívať v chladničke 1-2 hodiny.
- Zapneme si rúru na 160-170 stupňov bez ventilátora, hore dole.
- Cesto úplne nestuhne, pretože tam je med. Cesto si položíme na pečiaci papier, naň pridáme potravinovú fóliu a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Fólia zabezpečí, aby sa nám cesto nelepilo a papier, aby sme ho nemuseli prenášať. S pečiatkou si pred odtlačením hrabneme do múky a oklepeme - aby sa nám nelepili. Celé cesto si opečiatkujeme a následne vykrojíme kruh. Zvyšné cesto - odpad si jemne odstránime a ešte vyvaľkáme a opečiatkujeme. Dáme piecť na 6-8 minút, ak budú už kraje zlatavieť a cesto zavonia, je hotové.
Poznámka k receptu
TIP : ak chcete, aby boli chrumkavejšie, pečte ich dlhšie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Ak nemozem maslo, mozem nahradit olejom resp.mastou. Dakujem
Dobrý den prajem, dnes som vyskusala tieto sušienky pre deti, ale su horke, kde sa stala chyba? Pouzila som spaldovu hladku a spaldovu celozrnu polohrubu muku. Dakujem za odpoved
mozno to pernikove korenie bolo horke?
Sú úžasné, ďakujeme za recept