Domov / Recept / Detské medové sušienky

Detské medové sušienky

zdravé, šikovné a chutné 🙂

Detské medové sušienky
Detské medové sušienky
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tie najlepšie a najzdravšie sladkosti bývajú zároveň tie najjednoduchšie. Obzvlášť, to platí, ak sa jedná o deti ?Sušienky, ktoré obsahujú len 5 ingrediencií, poctivých, zdravých, takých, čo máte zaručene vždy doma. Príprava nenáročná a rýchla ? A navyše chutia ?
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Detské medové sušienky
Detské medové sušienky
Hodnotienie: 14
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Tie najlepšie a najzdravšie sladkosti bývajú zároveň tie najjednoduchšie. Obzvlášť, to platí, ak sa jedná o deti ?Sušienky, ktoré obsahujú len 5 ingrediencií, poctivých, zdravých, takých, čo máte zaručene vždy doma. Príprava nenáročná a rýchla ? A navyše chutia ?
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Množstvo Príprava
18 ks 20 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
6-7 min 1-2 hodiny
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Všetky suroviny (maslo zmäknuté) si ručne zmiešame dokopy. Ak sa cesto moc lepí, prisypeme trochu múky, musí mať konzistenciu ako plastelína. Cesto dáme do potravinovej fólie, utľapkáme na placku, zabalíme a necháme odpočívať v chladničke 1-2 hodiny.
  2. Zapneme si rúru na 160-170 stupňov bez ventilátora, hore dole.
  3. Cesto úplne nestuhne, pretože tam je med. Cesto si položíme na pečiaci papier, naň pridáme potravinovú fóliu a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Fólia zabezpečí, aby sa nám cesto nelepilo a papier, aby sme ho nemuseli prenášať. S pečiatkou si pred odtlačením hrabneme do múky a oklepeme - aby sa nám nelepili. Celé cesto si opečiatkujeme a následne vykrojíme kruh. Zvyšné cesto - odpad si jemne odstránime a ešte vyvaľkáme a opečiatkujeme. Dáme piecť na 6-8 minút, ak budú už kraje zlatavieť a cesto zavonia, je hotové.
Poznámka k receptu

TIP : ak chcete, aby boli chrumkavejšie, pečte ich dlhšie.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Crumble – pečené ovocie s mrveničkou

Máte chuť na rýchly, zdravý dezert? Jednoduchšie, to už nejde 🙂 Crumble - pečené ovocie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *