Domáca lučina - alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Domáca lučina - alebo mäkký čerstvý syr s bylinkami. To najjednoduchšie a najzdravšie, čo si doma viete pripraviť. Vždy na to potrebujete len 3 základné ingrediencie a 10 minút z vášho času. Navyše, centová záležitosť 🙂 Takéto jednoduché a zdravé recepty budú v mojej novej rodinnej knihe <3
Domácu lučinu si môžete pripraviť z akéhokoľvek mliečneho výrobku od jogurtu, smotany, tvarohu, ricotty - kombináciám sa medze nekladú. Pridať môžete kurkumu, alebo mletú červenú papriku, olivy, chren, alebo obaliť v paprike a cesnaku.
Smotanu s jogurtom si zmiešame dokopy. Posolíme dľa chuti, ja som pridala 1/2 čl. Zamiešame. Budeme potrebovať gázu, ja som si kúpila v lekárni. Môžete dať aj látkový kapesník. Čistý samozrejme 😀 Pripravíme si hrniec, na hrniec dáme sitko vnútro vystelieme gázou, preloženou 3x a aby dostatočné množstvo gázy presahovalo, nech sa dá hmota zvrch prekryť. Do gázy nalejeme zmes, prikryjeme a dáme do chladničky na 12-24 hodín. Počas tohto času stečie z vody a zostane tuhšia hmota.
Hotový syr vyberieme z gázy a preložíme do potravinovej fólie, v ktorej upravíme na požadovaný tvar - šulec. Posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a vychutnávame s chlebíkom a zeleninkou. Syr môžete nechať aj v pôvodnom tvare bez byliniek.
Poznámka k receptu
ďakujem za tip na išpiráciu Lenke Danišovič a zdroj receptu : https://receptik.babskeveci.sk/recept/domaci-makky-syr/
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.