Domov / Recept / Čokoládovo-malinová vášeň

Čokoládovo-malinová vášeň

dokonalý <3

Čokoládovo-malinová vášeň
Čokoládovo-malinová vášeň
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Čokoládovo-malinová vášeň
Čokoládovo-malinová vášeň
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Koláčik, ktorý som za posledných 7 dní robila 3x 😀 A nikdy som ho nestihla ani odfotiť 😀 Nebeský je <3 Chrumkajuci mandlovy základ, podmanivá chuť krému z horkej čokolády, šťavnaté kyselkavé maliny s dokonalou bodkou jemnej šľahačky. Úplne si vás podmaní <3
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
22 cm forma 30 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Celozrnné keksíky si pomixujeme s mandľami na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Premiešame, konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Natlačíme do formy na dno a po bokoch a dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
  3. Do hrnca si nalejeme 250 ml smotany a privedieme ju k varu. Vypneme, nalámeme čokoládu, pridáme med a mandľové maslo a miešame až kým sa nám nerozpustí. Vajíčko si rozšlaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Zapracujeme dokopy, je to veľmi riedke, nebojte sa toho, tak to má byť. Vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 15-20 min. Ak použijete väčšiu formu na pečenie, tak pečte trochu menej, lebo vrstva čokolády bude tenšia a mohla by vám prihorieť.
  4. Po upečení necháme koláčik úplne vychladnúť. Ak máme mrazené maliny, necháme rozmraziť a scediť z šťavy. Maliny si popučíme vidličkou, pridáme džem, med a zamiešame. Rovnomerne rozvrstvíme na upečený koláč. Vyšlaháme si dotuha šlahačku, primiešame 1 PL pomletý trstinový cukor a rozvrstvíme na malinovú zmes. Na vrch nastrúhame čokoládu ako dekor, a môžeme dokola ozdobiť čerstvými malinami. Dáme poriadne zachladiť do chladničky na cca 2-4 hodiny úplne ideálne cez noc.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka. Mini Pavlova Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 2.5 You: Hodnotenie receptu …

10 komentárov

  1. mňaaaam.. najlepšíí 🙂 moc dakujem za receptík

  2. Dobry den Tinka, kolacik vyzera velmi lakavo, len by som sa chcela spytat, kde sa da zohnat mandlove maslo? Priznam sa, ze som o takom este nepocula a tiez celozrnne keksiky? Dakujem

  3. Tinka prosím vás ktoré presne keksy z dmky používate?

  4. Dnes ho robím už druhýkrát, je fakt famozny 🙂

  5. Tak toto je maškrta po ktorej sa u nás len tak zapráši 🙂 no zmenila som si ten vrch a davam tam kyslú smotanu s trochou mascarpone a do toho šupnem maliny 🙂

  6. Kolacik neodporucam tym, ktori nemaju radi horke chute. Zial je to moj pripad. Bolo to na mna az prilis horko kysle. Dala som viac malin ako bolo v recepte. Asi by som zamenila horku za mliecnu cokoladu. Inac sa to neda konzumovat. Ale uz na to nemam odvahu. Skuste to niekto iny.

  7. Na tento recept doma nedáme dopustiť, keď sa pýtam manžela aký koláč mám upiecť, tak vždy pýta túto tortičku. Ja som robila aj so zaváranými čučoriedkami namiesto malín a výsledok bol tiež výborný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.