Vyrobiť si doma ryžovú múku nie je vôbec nič ťažké. Rýchlo, lacno a jednoducho 🙂 Tak poďme na to.
Ryžu si prepláchneme pod vodou a dáme sušiť na plech s pečiacim papierom do rúry na 40 stupňov cca 45 min. Vysušenú ryžu pomixujeme v kávovom mlynčeku na prach. Takto urobená múka nám vydrží cca týždeň. Múku môžeme použiť do varenia, pečenia alebo na prípravu chutnej kaše 🙂
TIP : takto si môžete pripraviť aj špaldu – zrno, pšeno, pohánku, ovos, amarant, proso, jačmeň, quinou.
Natrafila som na vás pri hľadaní spôsobu, ako doma vyrobiť ryžovú múku a som milo prekvapená vašimi radami
Chcela som si podľa receptu pripraviť doma ryžovu múku z gulatozrnnej ryze Bask, ale nefungovalo to 🙁 vôbec sa nechcela pomliet, bála som sa ze ju mlynček spáli. Pritom pohánka šla v pohode. Z akej ryze ste robili vy?
Prečo vydrží len týždeň?
Pri v hodnom uskladneni nevydrží viac?