Ďalší mílnik v mojom živote: varený koláč. Áno, varený 😀 Keď by mi niekto niekedy povedal, že ja uvarím koláč, tak sa mu zasmejem 😀 Ale je fakt neskutočný! Tak šťavnatý, nadýchaný, neskutočne pružná a chutná piškóta s podtónom orechovej špaldy a mandlí, a tie šťavnaté slivky... Och, to je láska, to musíte vyskúšať 🙂 Vyšperkovaná verzia pre vás. Skúšala som ho 4x. Teraz je dokonalý 🙂
Ďalší mílnik v mojom živote: varený koláč. Áno, varený 😀 Keď by mi niekto niekedy povedal, že ja uvarím koláč, tak sa mu zasmejem 😀 Ale je fakt neskutočný! Tak šťavnatý, nadýchaný, neskutočne pružná a chutná piškóta s podtónom orechovej špaldy a mandlí, a tie šťavnaté slivky... Och, to je láska, to musíte vyskúšať 🙂 Vyšperkovaná verzia pre vás. Skúšala som ho 4x. Teraz je dokonalý 🙂
Vajcia si vyšľaháme s medom do peny. Pridáme vanilku a ručne zamiešame. Preosejeme múky nadvakrát a jemne zamiešame. Pridáme rozpustené maslo a jemne zamiešame. Prášok do pečiva pridáme nakoniec a jemne zamiešame.
Na rozhorúčenú panvicu pridáme trstinový cukor a zalejeme vodou. Pomiešame a počkáme, kým začne bublať. Pridáme slivky (reznou stranou dolu), šťavu zo sliviek, prikryjeme a podusíme 2 minúty.
Na slivky vylejeme vajíčkovú zmes, prikryjeme, znížime oheň a dusíme 10-12 minút. Kontrolujeme prstom, či je vrch pevný. Na panvicu si položíme tácku a koláč preklopíme tak, že slivky nám zostanú navrchu. Podávame so šlahačkou.
Poznámka k receptu
TIP : Ak nemáte mrazené slivky, použite domáce zavárané. Ak nemáte domáce, odporúčam tie z Alnatury Dm drogerie markt Slovensko alebo z Poctivý Farmár - slovenské potraviny. Aktuálne v ponuke aj v Lidl Slovensko.
Pôvodný video recept, z ktorého som čerpala inšpiráciu tu :
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.
Vyskúšala som tento netradičný koláč hlavne zo zvedavosti, ale nepodarilo sa mi ho vyklopiť z panvice. stred ostal prilepený trochu dlhšie a preto sa potrhal. Chuťovo bol však veľmi dobrý. Budem ho ešte určite skúšať, lebo sa mi zíde na dovolenke, kde nie je rúra na pečenie. Celkovo som mala pocit, že tam ide na začiatku dosť vody. Lebo kompótové slivky mali v sebe aj tak dosť šťavy. takže tam skúsim asi ubrať, aby bol pevnejší.
Ja som ho tiez skusala, vyklopila som ho v pohode, trosku dlhsie som varila, lebo som dala na uplne slabucky plamen. Co sa tyka hrozienok a citronovej stavy, pozerala som original receptu na obrateny jablkovy kolac, z ktoreho cerpala Tinka inspiraciu a tam boli hrozienka uvedene pri ovoci, teda dala som ich k slivkam a citronovu stavu som vyuzila hned ako som slivky rozpolila, tak som ich s nou poliala. Kolacik mam este horuci, som zvedava na chut – moj med totiz nebol scukornateny, ale uplne obycajny tekuty.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Vyskúšala som tento netradičný koláč hlavne zo zvedavosti, ale nepodarilo sa mi ho vyklopiť z panvice. stred ostal prilepený trochu dlhšie a preto sa potrhal. Chuťovo bol však veľmi dobrý. Budem ho ešte určite skúšať, lebo sa mi zíde na dovolenke, kde nie je rúra na pečenie. Celkovo som mala pocit, že tam ide na začiatku dosť vody. Lebo kompótové slivky mali v sebe aj tak dosť šťavy. takže tam skúsim asi ubrať, aby bol pevnejší.
Ahoj Tinka. Robila som tento tvoj kolacik. Len neviem kde sa stratili v recepte tie hrozienka a citronova stava.
Ja som ho tiez skusala, vyklopila som ho v pohode, trosku dlhsie som varila, lebo som dala na uplne slabucky plamen. Co sa tyka hrozienok a citronovej stavy, pozerala som original receptu na obrateny jablkovy kolac, z ktoreho cerpala Tinka inspiraciu a tam boli hrozienka uvedene pri ovoci, teda dala som ich k slivkam a citronovu stavu som vyuzila hned ako som slivky rozpolila, tak som ich s nou poliala.
Kolacik mam este horuci, som zvedava na chut – moj med totiz nebol scukornateny, ale uplne obycajny tekuty.