Domov / Recipe / Domáca vegeta naložená v soli

Domáca vegeta naložená v soli

najlepšia je domáca

Domáca vegeta naložená v soli
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
Servings
10 trojdecových pohárov
Servings
10 trojdecových pohárov
Domáca vegeta naložená v soli
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
Servings
10 trojdecových pohárov
Servings
10 trojdecových pohárov
Ingredients
Servings: trojdecových pohárov
Instructions
  1. Zeleninu si očistíme a aj spolu s bylinkami pomlieme na mäsovom mlynčeku. Pomletú zmes odvážime a na 1 kg zmesi pridáme 150 gram soli. Zamiešame a necháme odležať 12-24 hod.
  2. Zmes natlačíme do malých trojdecových pohárikov tak, aby medzi zeleninou nezostal vzduch a zavíčkujeme. Uskladníme do špajze, alebo pivnice. Zmes netreba sterilizovať, soľ zeleninu zakonzervuje a vydrží takto aj rok.
Recipe Notes

TIP: Zeleninu môžete pridať akúkoľvek aj kaleráb či tekvicu.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zlatý med

Tinkina prírodná lekáreň Zlatý (antibiotický) med Votes: 6 Rating: 4 You: Rate this recipe! Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *