Domov / Recept / Cesnakovo-bylinkové slimáčiky

Cesnakovo-bylinkové slimáčiky

najchrumkavejšie slané na svete

Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Hodnotienie: 13
Hodnotenie: 3.85
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Množstvo Príprava
36 kusov 45 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
18-20 min 45 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kusov
Postup prípravy
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a buď robotom, alebo ručne vypracujeme cesto. Cesto bude najprv lepivé, ak ho však budete trpezlivo vypracovávať, nakoniec bude vláčne a plastelínové. Ak by sa predsa lepilo, stačí ho z každej strany pomúčiť. Necháme vykysnúť 30-45 min, podla teploty u vás doma. Malo by zväčšiť dvojnásobne objem.
  2. Medzitým si pripravíme maslovú plnku. Maslo izbovej teploty dáme do nádoby, pridáme posekané bylinky, prelisujeme cesnaky, soľ, kurkumu, žĺtko a vyšľaháme mixérom do peny.
  3. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora, hore a dole režím.
  4. Cesto rozdelíme na tri bochníky a každý postupne vyvaľkáme na tenší obdĺžnik. A natrieme maslovou plnkou. Posypeme syrom a zavinieme. Každý šulec nakrájame na približne 12 trojuholníkov. Potrieme rozšlahaným vajíčkom, posypeme syrom a dáme piecť na 18-20 min, dozlatova. Voňajú NENORMÁLNE <3
    Cesto rozdelíme na tri bochníky a každý postupne vyvaľkáme na tenší obdĺžnik. A natrieme maslovou plnkou. Posypeme syrom a zavinieme. Každý šulec nakrájame na približne 12 trojuholníkov. Potrieme rozšlahaným vajíčkom, posypeme syrom a dáme piecť na 18-20 min, dozlatova. Voňajú NENORMÁLNE <3
Poznámka k receptu

TIP : v plne môžete syr zameniť napr za nivu.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Podpecník s nivou a medvedím cesnakom

neskutočne chrumkavý a hebký Podpecník s nivou a medvedím cesnakom Hodnotienie: 10 Hodnotenie: 3.7 You: …

25 komentárov

  1. Sú skutočne výborné. Výborné jarné pečivo. Žltá kurkuma a zelené bylinky…. Keďže milujeme cesnak,tak nabudúce miesto byliniek nasekáme aj ten medvedí a bude to ešte viac mňam! Jediný problém som mala,že si všetky slimáky pri pečení ľahli a boli nepekné. Ďalšie plechy som už piekla slimáky ‘naležato’ a boli nielen chutné,ale aj pekné. (Keďže som piekla pre veľa ľudí,robila som dvojitú dávku a oplatilo sa. Zmizli rýchlo. Chutilo všetkým.) Dakujem za recept!

  2. Nepotrebujem si urobit kvasok?

  3. Dobry den skusala som vas recept prvy krat a poprosila by som o radu celkovo mi velmi zmenili slimaky pri peceni tvar rozliali sa a vytieklo z nich maslo. Druhy plech som ich obratila nabok vo trosku pomohlo ale aj tak vy ich mate na obrazku krasne…chutovo dobre len teda dost ostali mastne. Dakujem velmi pekne za radu nad zlato ???

    • Dobrý deň Lucka,
      chcem sa spýtať či ste použili špaldovú múku a či ste múku vážili na digitálnej váhe alebo v odmerke?
      Pretože váha a objem pri špaldovej múke nie sú rovnaké.
      Verím že spoločne identifikujeme “zádrhel” prečo sa Vám roztiekli a zostali mastné…

  4. Dobry den. Takisto mam ten isty problem ako Lucia uvadza hore. Chutovo vyborne. Ale slimaky sa mi tiez pri peceni rozliali do kruhu, maslo vytieklo a ostali mastne. Rozmyslam nabuduce dat menej masla do plnky, len ci to zas nebude suche…. Budem vdacnaza radu..

    • Dobrý deň Lucka,
      chcem sa spýtať či ste použili špaldovú múku a či ste múku vážili na digitálnej váhe alebo v odmerke?
      Pretože váha a objem pri špaldovej múke nie sú rovnaké.
      Verím že spoločne identifikujeme “zádrhel” prečo sa Vám roztiekli a zostali mastné…

  5. Dobry den Tinka, prosim Vas cesto ma byt tekute ako na halusky? Presne take som ho mala aj po 20 min miesenia 🙁 idla som presne podla receptu. Mne sa skratka este nepodarilo spravit ani jeden Vas recept bez nejakeho problemu.. nerozumiem tomu.. nevarim ani nepeciem prvy krat, len mam problem s vasimi receptami, netusim preco. Vsetky vyzeraju velmi chutne no zial mne sa vibec nedaria :-))

  6. A teda este doplnim, ked sa mi konecne podarilo vypracovat cesto, ale az po pridani asi 100g muky bolo pouzitelne tak mam presne ten isty priblem ako obe Lucie.. od trojuholnikov to ma ooriadne daleko 🙁 vsetky rozliate a plnka z nich vytecena…

    • Dobrý deň Ramanka, velmi ma to mrzi ze sa Vám moje recepty nedaria, naozaj tomu nerozumiem:-(
      chcem sa spýtať či ste použili špaldovú múku a či ste múku vážili na digitálnej váhe alebo v odmerke?
      Pretože váha a objem pri špaldovej múke nie sú rovnaké.
      Velmi rada Vám pomôžem aby sa Vám moje recepty vždy vydarili, verím že pri slimáčikoch spoločne identifikujeme “zadrhel” prečo sa Vám roztiekli a plnka vytiekla. Tinka

      • to znamená, že ak náhodou nemám digitálnu váhu, ale len odmerku, tak mám dať viac múky? mala som ten istý problém, že sa rozliali, ale boli taaaak fantastické, že sa ich určite nechcem vzdať 🙂 skvelý recept 😉 vďaka

  7. Dobry vecer Tinka, teraz som nasla Vasu idpobed a dakujem. No vazila som na digitalnej vahe a pouzila som kuky z dn, ak to oomoze pri idemtifikacii problemu ?

  8. Tak som dnes vyskusala 🙂 cesto mi vyslo dokonale uzasne, presne podla receptu a ani jediny slimacik nepadol. Nadherne vsetky, presne podla foto. Vona a chut- chvalim 🙂 vdaka, Tinka, za dalsi skvely receptik :)))

  9. Výborne naozaj . A to som ich urobila iba z celozrnnej špaldovej múky a krááásne vykysli.odporúčam

  10. Dobrý deň, keď nemôžem droždie, čo by som mala použiť? Ďakujem

  11. Dobry den ♥

    Recept je naozaj uzasny, aj ked ja som si ho trosku vylepsila. pouzila som este kopor, pazitku a somacu rozmazinovo tymianovu morsku sol, ta vona Vas dostane ♥ Najskor som si urobila kvasok a muku preosiala cez sitko, aby som ju krasne prevzdnusnila a potom pridala ostatne suroviny. naozaj vela zalezi od muky, tak ako pise Tinka. ked pouzijete spravny pomer muky tak sa Vam slimaciky nerozleju na plechu. vela stastia ♥

  12. Ahojte žienky. Slimáčiky som robila uz 2x,nakoľko sú naozaj skvelé.V prvom prípade mi maslo vytieklo, ako mnohé opisujete. No dnes som použila na plnku iba 125g masla a omylom som do plnky dala oba žĺtky. Čize na potretie som musela použiť ďalší žĺtok, čo v konečnom dôsledku bolo super, keďže masielko takmer vôbec nevytieklo. Žĺtkom som potrela nielen vrch, ale aj boky trojuholníkov. Snáď sa vám to tiež osvedčí.

  13. Slimaciky som včera skúšala, keď mala prísť svokra a veľmi sa na 1x podarili a mali neuveriteľný úspech. Ďakujem za další skvelý recept do mojej zbierky TINKA 🙂 Svokra chcela aby som jej poslala recept. 🙂

  14. tiez rozmyslam, ze skusim s kvaskom. Mam teraz doma razny/zitny kvasok, ze dam namiesto drozdia. Vyskusame? 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.