Domov / Recipe / Cesnakovo-bylinkové slimáčiky

Cesnakovo-bylinkové slimáčiky

najchrumkavejšie slané na svete

Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Servings Prep Time
36 kusov 45 min
Cook Time Passive Time
18-20 min 45 min
Servings Prep Time
36 kusov 45 min
Cook Time Passive Time
18-20 min 45 min
Cesnakovo-bylinkové slimáčiky
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Najchrumkavejšie slané na svete <3 Môj najobľúbenejší slaný recept, čestné slovo je neskutočný <3 Mám ho od mojej svokričky, zľahka som ho modifikovala, čiže ešte aj zdravý :) Robte rovno dvojitú dávku, nebudete sa vedieť dojesť :D Každý hryz vám bude chrumkať a bylinkovo-cesnakové maslo rozvinie všetky vaše chuťové zmysly :* Bonus navyše, s cestom sa úžasne pracuje <3
Servings Prep Time
36 kusov 45 min
Cook Time Passive Time
18-20 min 45 min
Servings Prep Time
36 kusov 45 min
Cook Time Passive Time
18-20 min 45 min
Ingredients
Servings: kusov
Instructions
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a buď robotom, alebo ručne vypracujeme cesto. Cesto bude najprv lepivé, ak ho však budete trpezlivo vypracovávať, nakoniec bude vláčne a plastelínové. Ak by sa predsa lepilo, stačí ho z každej strany pomúčiť. Necháme vykysnúť 30-45 min, podla teploty u vás doma. Malo by zväčšiť dvojnásobne objem.
  2. Medzitým si pripravíme maslovú plnku. Maslo izbovej teploty dáme do nádoby, pridáme posekané bylinky, prelisujeme cesnaky, soľ, kurkumu, žĺtko a vyšľaháme mixérom do peny.
  3. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora, hore a dole režím.
  4. Cesto rozdelíme na tri bochníky a každý postupne vyvaľkáme na tenší obdĺžnik. A natrieme maslovou plnkou. Posypeme syrom a zavinieme. Každý šulec nakrájame na približne 12 trojuholníkov. Potrieme rozšlahaným vajíčkom, posypeme syrom a dáme piecť na 18-20 min, dozlatova. Voňajú NENORMÁLNE <3
Recipe Notes

TIP : v plne môžete syr zameniť napr za nivu.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Biele špaldové rohlíky

lepšie ako z obchodu 🙂 a pritom zdravé :* Biele špaldové rohlíky Votes: 3 Rating: …

5 komentárov

  1. Sú skutočne výborné. Výborné jarné pečivo. Žltá kurkuma a zelené bylinky…. Keďže milujeme cesnak,tak nabudúce miesto byliniek nasekáme aj ten medvedí a bude to ešte viac mňam! Jediný problém som mala,že si všetky slimáky pri pečení ľahli a boli nepekné. Ďalšie plechy som už piekla slimáky ‘naležato’ a boli nielen chutné,ale aj pekné. (Keďže som piekla pre veľa ľudí,robila som dvojitú dávku a oplatilo sa. Zmizli rýchlo. Chutilo všetkým.) Dakujem za recept!

  2. Nepotrebujem si urobit kvasok?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *