Domov / Recipe / Domáci míša nanuk

Domáci míša nanuk

neodolateľný <3

Domáci míša nanuk
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Servings Prep Time
6 nanukov 15 min
Servings Prep Time
6 nanukov 15 min
Domáci míša nanuk
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Dokonalý je <3 Mladý pán Míša :P Keby som bola tušila, že je to tak jednoduché doma pripraviť, viac by som nekúpila. Chuť je neskutočne smotanová, hladí vám opakovane váš mlsný jazýček :P A áno, dostaví sa aj efekt prasknutia čokolády pri prvom hryze ako v reklame na magnum :P Prajem krásne smotanové leto <3
Servings Prep Time
6 nanukov 15 min
Servings Prep Time
6 nanukov 15 min
Ingredients
Servings: nanukov
Instructions
  1. Tvaroh aj smotanu si dáme do nádoby a metličkovým mixérom prešlaháme minútku-dve, pokým sa nám hmota spojí na hustejší krém. Pridáme cukor, vnútro vanilkového lusku a pár sekúnd zašlaháme.
  2. Nádobky na nanuky si naplníme zmesou, párkrát každú pobúchame o kuchynskú linku, aby sa nám vnútri nanuku stratili bublinky a dáme zamraziť na cca 3 hodiny.
  3. Vyšší hrniec s trochou vody si dáme zovrieť a položíme na vrch hlinenú alebo kremickú misku, príp. ďalší hrniec a roztopíme čokoládu s olejom.
  4. Aby sa nám nanuk dobre vyberal z obalu, na 3-4 sekundy ho dáme pod teplú tečúcu vodu a z každej strany pootáčame.
  5. Čokoládu buď nalejeme do vyššieho úzkeho pohára, aby sme mohli nanuk do nej celý namočiť a čokoláda bola rovnomerná, alebo len lyžicou nanuk pofrkáme. Čím je čokolády viac, tým je lepší. Čokoláda ihneď tuhne. Nanuky namáčame do čokolády tesne pred podávaním.
Recipe Notes

TIP : ak máte hrudkovitý tvaroh, nevadí, stačí ak ho s tou smotanou ponorným mixérom vymixujete na hladký krém a potom mierne vyšlaháte.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

zdravé rýchle a chutné Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami Votes: 1 Rating: 5 You: Rate this …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *