Pribináčik. Kto by ho nemiloval 🙂 pripravte si ho doma zdravo, s príchuťou akú len chcete a deti sa vám poďakujú 🙂 Lahodný, na nerozoznanie od kupovaného (pri všetkej skromnosti :P) a pripravený ho máte do 5 min :*
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 5 min |
|
Pribináčik. Kto by ho nemiloval 🙂 pripravte si ho doma zdravo, s príchuťou akú len chcete a deti sa vám poďakujú 🙂 Lahodný, na nerozoznanie od kupovaného (pri všetkej skromnosti :P) a pripravený ho máte do 5 min :*
|
Čo budeme potrebovať
- 200 gram jemný tvaroh
- 100 gram 33% šľahačková smotana
- 30 gram pomletý trstinový cukor vic/menej podľa chuti
- 1 ks vanilkový lusk
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Tvaroh a smotanu si dáme do nádoby a prešlaháme spolu metličkovým mixérom cca 1 minútu, pokým sa nám spolu pekne spoja.
- Pridáme pomletý trstinový cukor, vydlabané vnútro z vanilkového lusku a cca 5 - 10 sekúnd spolu prešlaháme. Trstinový cukor som si pomelela na elektronickom mlynčeku na kávu.
- Môžete pridať aj rozmixované ovocie.
Poznámka k receptu
TIP : Pribináčik môžete urobiť aj z hrudkovitého tvarohu, stačí ho spolu so smotanou vymixovať ponorným mixérom na hladký krém. Dosladiť môžete podľa chuti aj medom, či iným sladidlom. Šlahačkovú smotanu môžete nahradiť aj sladkou 10% tnou, alebo kyslou pochúťkovou, ale chuť to už mierne zmení.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Takto ho robievame aj my, akurát s holandským kakaom alebo karobom a je vynikajúci! Akurát teda prv vyšľahám smotanu na šľahačku a potom miešam zvyšok, ale to je prašť jak uhoď 🙂
Vynikajúci, ďakujem za inšpiráciu, ja som tiež dala karob 🙂 .
Prosim Vas myslite ze je vhodny aj pre 13mesacne dietatko?
Ja mam teraz tehotensku cukrovku a tuky mam povolene. Takze som sa velmi potesila tomuto receptu, akurat som donho dala diabeticky cukot.
Janti, cukor som nedávala, len vanilkový cukor, ničím iným nes
Vynikajúci dezert aj pre najmenších 🙂 Ďakujem za tip!