Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov bez ventilátora.
Zemiaky si umyjeme, prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky. Dáme do nádoby, pridáme trochu oleja, soli, lístky rozmarínu a poriadne premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a naň rozložíme zemiaky. Dáme piecť na 20-25 min dozlatista cca do stredu rúry.
Rybu si umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Z oboch strán ju posypeme špaldovou celozrnnou múkou, červenou mletou paprikou a soľou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a zprudka na ňom rybu opečieme tak 3-4 min z každej strany.
Medzitým si na druhej panvici speníme maslo. Strúčiky cesnaku ošúpeme, nakrájame a speníme minutku na masle dozlatova. Pridáme špenát, nakrájané cherry paradajky a minutku všetko miešame, pokým nám špenát jemne stratí objem. Nenechajte moc dlho, aby z toho nebola brečka. On ešte na panvici dojde. Vypneme, nastrúhame trochu parmezánu, pridáme soľ a muškátový oriešok, premiešame a necháme odpočívať.
Servírujeme s plátkom citróna.
Rybku som kúpila túto v Bille, lovená, zamrazená priamo na mori, čistá lovná oblasť fao 27.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Ahoj Tinka, čím by si prosím nahradila cherry paradajky?? príp. dalo by sa to aj bez nich?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Fantasticky obed! mnam!