Domov / Recept / Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky

Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky

výborné a ľahké jedlo

Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Print Recipe
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Tmavá treska so špenátovým ratatouille a rozmarínové zemiaky
Print Recipe
Takto tresku vždy robila moja maminka a mne táto úprava chutí naozaj že najviac. Výživné, ľahko stráviteľné a neskutočne chutné jedlo. Ideálne na letné dni. Jemnosť rybky podčiarkuje vychutený a šťavnatý špenát.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
30 min
Postup prípravy
  1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov bez ventilátora.
  2. Zemiaky si umyjeme, prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky. Dáme do nádoby, pridáme trochu oleja, soli, lístky rozmarínu a poriadne premiešame. Na plech dáme papier na pečenie a naň rozložíme zemiaky. Dáme piecť na 20-25 min dozlatista cca do stredu rúry.
  3. Rybu si umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Z oboch strán ju posypeme špaldovou celozrnnou múkou, červenou mletou paprikou a soľou. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a zprudka na ňom rybu opečieme tak 3-4 min z každej strany.
  4. Medzitým si na druhej panvici speníme maslo. Strúčiky cesnaku ošúpeme, nakrájame a speníme minutku na masle dozlatova. Pridáme špenát, nakrájané cherry paradajky a minutku všetko miešame, pokým nám špenát jemne stratí objem. Nenechajte moc dlho, aby z toho nebola brečka. On ešte na panvici dojde. Vypneme, nastrúhame trochu parmezánu, pridáme soľ a muškátový oriešok, premiešame a necháme odpočívať.
  5. Servírujeme s plátkom citróna.
  6. Rybku som kúpila túto v Bille, lovená, zamrazená priamo na mori, čistá lovná oblasť fao 27.
Zdieľaj tento recept so svojimi známymi a podpor tým moju stránku.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka

štavnatá, chutná a diétna Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka Print …

Jeden komentár

  1. Ahoj Tinka, čím by si prosím nahradila cherry paradajky?? príp. dalo by sa to aj bez nich?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *