Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak 🙂
Keď som tento recept našla na internete, ihneď som vedela, že to MUSÍ byť explózia chutí. Netušila som však, aká neskutočná tá chuť bude. Predčila moje očakávania. Roztekajúci sa vláčny hermelín spolu s chrumkavým proscuittom, doplnený o šťavnatosť a sladkosť fíg. Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak. Zaraďujem ho medzi absolútne delikatesy.
Množstvo | Príprava |
4 ks | 5 min |
Doba varenia |
8-10 min |
|
|
Keď som tento recept našla na internete, ihneď som vedela, že to MUSÍ byť explózia chutí. Netušila som však, aká neskutočná tá chuť bude. Predčila moje očakávania. Roztekajúci sa vláčny hermelín spolu s chrumkavým proscuittom, doplnený o šťavnatosť a sladkosť fíg. Toto proste musíte vyskúšať, ako predjedlo, dezert, večeru, alebo len tak. Zaraďujem ho medzi absolútne delikatesy.
|
Čo budeme potrebovať
- 4 ks čerstvé figy
- 1 ks hermelín Král sýrů 80 gram
- 4 plátky proscuitto
- med, balsamico
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Zapneme si rúru na režim gril na 220 stupňov.
- Z fíg si odrežeme tvrdú stonku a prerežeme ich dokríža. Naplníme plátkami hermelínu a obalíme v proscuitte. Zafixujeme špáradlom, ktoré sme si poriadne namočili vo vode, aby nám nezhorelo. Dáme do zapekacej misky a v rúre pečieme 8-10 min. Treba odsledovať, aby nám nezhoreli.
- Ešte horúce polejeme trochou medu a balsamico octu. Vyjedáme lyžičkou 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Je dôležitý režim gril, aby proscuitto schrumkavelo. Kľudne použite proscuitto, alebo schwarzvald, alebo aj speck.
Inšpirácia : foodforfun.sk
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.