Perfektná záležitosť na letné grilovačky, ako snack, či rýchla večera 🙂
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Množstvo | Príprava |
2 osoby | 10 min |
Doba varenia |
15-20 min |
|
|
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks hermelín Král sýrů modrý, zelený, od značky Liptov, je tak krémový
- 1 ks červená cibuľa
- 10 ks zelené olivy fantastické sú plnené cesnakom
- 4 strúčiky cesnak
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Najprv si nastriháme 2 ks alobalu, väčšie štvorce, aby sme ich mohli aj s plnkou zavinúť do batôžka. Nakrájame si všetku potrebnú zeleninu. Hermelín odstránime z alobalu, alobal vyhodíme, nebudeme potrebovať.
- Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
- Podávame s domácimi chipsami, alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom. Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
TIP: hermelín môžete otvoriť, skontrolovať, či je už upečený, ak nie, zavinúť naspäť a dať ešte piecť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Perfektá stránka toto… už sa mi chladí cesto v chladničke na makové očká 🙂
k hermelínu… ja som raz videla recept, že do hermelínu sa tenkým nožíkom urobí zboku dierka, cez ktorú sa vnútri rozreže hermelín napoly (okraje sa nerežú, len vnútro), natlačí sa doň vrstva vlašských orechov (na polky) a ugriluje tak. Fantasticky to chutilo. Možno nabudúce ako tip? 🙂