Domov / Recipe / Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Perfektná záležitosť na letné grilovačky, ako snack, či rýchla večera 🙂

Grilovaný hermelín
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Servings Prep Time
2 osoby 10 min
Cook Time
15-20 min
Servings Prep Time
2 osoby 10 min
Cook Time
15-20 min
Grilovaný hermelín
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Leto grilované, moje milované 🙂 šťavnaté steaky, plné misky čerstvého šalátu a......GRILOVANÝ HERMELÍN 🙂 Zbožňujem ho najviac, samotný k chlebíku, k vínku a najmä takto upravený.. Je to fantastická príloha aj v prípade, že k Vám zavítajú vegetariáni, nemusia zostať len na šaláte. 🙂 Pripraviť si ho môžete aj v rúre, bežne robievam na večeru. 🙂
Servings Prep Time
2 osoby 10 min
Cook Time
15-20 min
Servings Prep Time
2 osoby 10 min
Cook Time
15-20 min
Ingredients
Servings: osoby
Instructions
  1. Najprv si nastriháme 2 ks alobalu, väčšie štvorce, aby sme ich mohli aj s plnkou zavinúť do batôžka. Nakrájame si všetku potrebnú zeleninu. Hermelín odstránime z alobalu, alobal vyhodíme, nebudeme potrebovať.
  2. Do stredu alobalu nalejeme trošku oleja, posypeme grilovacím korením a položíme hermelín. Trošku môžeme hermelínom krúživými pohybmi ten olej s korením rozotrieť. Hermelín posypeme pripravenou zeleninou, na vrch aj dokola. Pokvapkáme troškou oleja, zasypeme pizza korením, zavinieme do batôžka a dáme piecť na gril, prípadne do pahreby, alebo do rúry (180 stupňov) na cca 20 minút.
  3. Podávame s domácimi chipsami, alebo pečenými zemiakmi s rozmarínom, prípadne len tak so šalátom. Bon appetit 🙂
Recipe Notes

TIP: hermelín môžete otvoriť, skontrolovať, či je už upečený, ak nie, zavinúť naspäť a dať ešte piecť.

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

Jeden komentár

  1. Perfektá stránka toto… už sa mi chladí cesto v chladničke na makové očká 🙂
    k hermelínu… ja som raz videla recept, že do hermelínu sa tenkým nožíkom urobí zboku dierka, cez ktorú sa vnútri rozreže hermelín napoly (okraje sa nerežú, len vnútro), natlačí sa doň vrstva vlašských orechov (na polky) a ugriluje tak. Fantasticky to chutilo. Možno nabudúce ako tip? 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *