tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 v jednoduchosti je predsa krása 🙂
Dnes som mala chuť na niečo tradičné, no pritom jednoduché..Nepáči sa mi však slovo prívarok 😀 mám z neho husiu kožu ešte z čias školských jedální 😀 kto by aj nie 😀 tak to bude hokkaidó omáčka 🙂 pretože chutí neskutočne dobre a pritom nič extra neobsahuje...tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 povylizovali sme taniere 😀
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 20 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Dnes som mala chuť na niečo tradičné, no pritom jednoduché..Nepáči sa mi však slovo prívarok 😀 mám z neho husiu kožu ešte z čias školských jedální 😀 kto by aj nie 😀 tak to bude hokkaidó omáčka 🙂 pretože chutí neskutočne dobre a pritom nič extra neobsahuje...tak krémová a osviežujúca zároveň 🙂 povylizovali sme taniere 😀
|
Postup prípravy
- Rúru si zapneme na 180 stupňov. Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a poukladáme na pečiaci papier reznou stranou dolu. Posypeme rozmarínom, alebo pizza korením, postriekame olejom a dáme piecť do trúby na cca 30-35 min. V polovici plech otočíme a ja som otočila aj zemiaky zas na druhú stranu aby sa dobre opiekli a schrumkaveli.
- Pór si nakrájame nadrobno a speníme na poriadnom kuse masla. Pridáme nahrubo nastrúhané hokkaidó, drvenú rascu, bobkový list, chvíľu osmahneme a podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou cca 15 min domäkka. Pol omáčky si rozmixujeme ponorným mixérom, aby sme dostali lepšiu chuť aj konzistenciu. Zahustíme asi 2 PL špaldovej hladkej múky, prípadne škrobom, alebo nastrúhaným zemiakom, ako máte radi a dolejeme vodou. Dochutíme muškátovým orieškom, citrón šťavou, soľ, troškou octu a čerstvou pažítkou. Ak máte radi kôpor, kľudne môžete pridať. Neni potrebná ani smotana, omáčka je tak úžasne krémová.
- Pošírované vajce som si tentokrát zlahčila. Po jednom som si vajcia rozbila do rohu mikroténového sáčku a urobila uzol tesne pri vajci. Vložila som do vriacej vody na 3 minúty. Nechcelo sa mi robiť vajcia po jednom, takto to je rýchlejšie.
- Môžete si spraviť aj verziu s dvojfarebnou kurkumovou knedlou. rcpt tu : domaca spaldova knedla
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
U nas toto jedlo zial uspech nemalo,takze tento recept uz robit nebudeme