Hrášková nátierka s mozarellou

zdravá fantastická bleskofka 🙂

Hrášková nátierka s mozarellou
Hrášková nátierka s mozarellou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sladkastú a jemne chrumkavú chuť zeleného hrášku. Mala som obrovskú chuť na pomazánku z neho, ale nevedela som, čo pridať. A v tom ma napadla jemná mozarella. Krásne podčiarkla chuť hrášku a maslo to celé úžasne zjemnilo. Ďalšia výživná bleskovka na váš stôl. Tak nech vám chutí rovnako ako nám.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
3 minúty
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
3 minúty
Hrášková nátierka s mozarellou
Hrášková nátierka s mozarellou
Hodnotienie: 19
Hodnotenie: 4.11
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem sladkastú a jemne chrumkavú chuť zeleného hrášku. Mala som obrovskú chuť na pomazánku z neho, ale nevedela som, čo pridať. A v tom ma napadla jemná mozarella. Krásne podčiarkla chuť hrášku a maslo to celé úžasne zjemnilo. Ďalšia výživná bleskovka na váš stôl. Tak nech vám chutí rovnako ako nám.
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
3 minúty
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
3 minúty
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Dáme si zovrieť vodu do kanvice. Do hrnca dáme mrazený hrášok, zalejeme vriacou vodou, a od bodu varu varíme 3 minútky.
  2. Vodu zlejeme, hrášok preložíme do misky a pridáme naň maslo. Necháme 5 minút vychladnúť. Preložíme do sekáčika s S nožmi, pridáme mozarellu, kvapneme šťavu z citróna, osolíme a krátko rozmixujeme na hladkú pomazánku.
  3. Podávame s kváskovým chlebíkom a vychutnávame 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

2 komentáre

  1. Tinka,ďakujem za úžasnú natierku,práve som ju zhltla?tak rýchlo ako sa pripravuje. Škoda len,že moje deti ju nechceli ochutnať,môžu ľutovať

  2. tiež som ju zhltla na raňajky skoro celú keďže jem málo zeleniny a toto považujem za skvelý sposob ako ju do seba dostať. škoda že u manžela sa to nestretlo s rovnakým nadšením a to pritom chce zhodiť nejaké kg 🙂 čím by som to mohla vylepšiť aby mu to chutilo? (on by najradšej slaninku ale to potom zbohom diéta).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.