Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami

rýchla, chutná, z dostupných a lokálnych surovín

Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami
Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.71
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jedlo môjho detstva, maminka nám ho často varila<3Milovala som hráškovú omáčku. A asi preto mám rada hrášok dodnes, dodá tak šťavnatú a nasladlú chuť. Jedlo je to taká minútka, z pár surovín, za pár korún a myslím, že chutiť bude celej rodinke. Ak by vaše polovičky predsa ofrflali, že slepé bez mäsa, urobte im verziu s pečienkami.
Množstvo Príprava
4 porcie 20% min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20% min
Doba varenia
15 min
Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami
Hrášková omáčka so zeleninovými haluškami
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.71
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Jedlo môjho detstva, maminka nám ho často varila<3Milovala som hráškovú omáčku. A asi preto mám rada hrášok dodnes, dodá tak šťavnatú a nasladlú chuť. Jedlo je to taká minútka, z pár surovín, za pár korún a myslím, že chutiť bude celej rodinke. Ak by vaše polovičky predsa ofrflali, že slepé bez mäsa, urobte im verziu s pečienkami.
Množstvo Príprava
4 porcie 20% min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
4 porcie 20% min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Často mi zostáva uvarená zelenina z nedeľného vývaru a často z nich robím halušky. Ak zeleninu nemáte, spravte klasické krupicové halušky potrebné ingrediencie: 4 ks vajcia 180 gram detská krupica 60 gram špaldová detská krupica celozrnná
  2. Dáme si zovrieť vodu na halušky. Zeleninu si rozmixujeme s 1 vajíčkom na kašu. Pridáme ostatné vajíčka aj suroviny a ručne zamiešame cesto. Cesto má byť akurát ani riedne ani hutné. Keď začne voda vrieť znížime úplne oheň a sitkujeme halušky. Je veľmi dôležité, aby nám voda nevrela, inak z nich zostane kaša. Necháme asi tak 3 minútky a potom jemne oheň zvýšime, aby len jemnučko bublal. Po ďalších 3 min halušky jemne precedíme, pridáme kus masla a jemne osolíme.
  3. Medzitým si pripravíme omáčku. Pórik prekrojíme dokríža a nakrájame. Na panvicu si dáme jemne rozhorúciť olivový olej, pridáme pórik, rascu a dve minútky restujeme, dochutíme mletou červenou paprikou, kurkumou, pridáme hrášok, zalejeme vriacou vodou z kanvice tak, aby bol zaliaty. Necháme 4 minúty prebublať. Ak chcete viac šťavy, dolejte viac vody a potom zahustite trochou zemiakového škrobu v troche vody.
  4. V prípade pečienkovej verzie orestujte najprv pórik, rascu, potom pridajte pečienky na malé kúsky a 5 minút restujte. Posypte gulášovým korením, červenou paprikou, kurkumou, pridajte hrášok, zalejte vodou a varte ešte 4 minúty. V prípade potreby zahustiť, alebo nie 🙂
    V prípade pečienkovej verzie orestujte najprv pórik, rascu, potom pridajte pečienky na malé kúsky a 5 minút restujte. Posypte gulášovým korením, červenou paprikou, kurkumou, pridajte hrášok, zalejte vodou a varte ešte 4 minúty. V prípade potreby zahustiť, alebo nie :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 14 Hodnotenie: 4.64 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

2 komentáre

  1. Super receptik. Vdaka Tinka! Robila som cisto hraskovu verziu a k tomu klasicke zemiakove halusky. Aj drobec 3.5r , nie moc velky papacik, nahanal po tanieri posledny hrasok. :-*

  2. Halušky som robila z čerstvej nastrúhanej tekvice,vajíčka a špaldovej múky. Vyšli výborne,rovnako aj hrášková omáčka.Vynikajúci sobotný obed,keď človek nestíha časovo náročnejšie jedlá. Omáčku som dochutila aj troškou sójovky,kúskom masla a provensálskymi bylinkami. Vďaka Tinka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.