Hubové ragú s krémovým paštrnákovým pyré

vegetariánske jedlo, ktoré chutí úžasne

Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hríbikové ragú s krémovým pyré
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najväčšiu radosť mám z toho, keď z obyčajného zeleninového jedla dokážem vyčarovať gurmánsky zážitok 🙂 Pretože zeleninu úplne milujem- Úžasné hríbikové ragú, ktoré nadchne aj náročnejšieho (mäsožravého) konzumenta. Do pyré som tentokrát pridala lučinu a ono zostalo tak úžasne krémové, mňam☺️ Pochuťte si moji milí, je to fantastické ?
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
3 porcie 30 min
Doba varenia
20 min
Postup prípravy
  1. Cibuľu si pokrájame nadrobno a speníme ju na bravčovej masti cca minútku. Medzitým si ošúpeme mrkvy, prekrojíme napoly a nakrájame na tenšie polkolieska a spolu s rascou pridáme k cibuľke. Zamiešame a necháme poopekať. Kúsok zeleru si ošúpeme, nastrúhame najemno a pridáme k zmesi. Hríbiky si umyjeme, prekrojíme napoly, opäť napoly, nakrájame na plátky a šupneme k restovanej zeleninke. Dochutíme červeným vínom, sójovou omáčkou, horčicou, kečupom, osolíme, vhodíme bobkový list a zalejeme cca 3 decmi vody. Zavrieme tlakový hrniec a od bodu písknutia dusíme na malom ohni 15 minút. Ak nemáte tlakový hrniec, doba varenia sa predĺži o cca 10 minút.
  2. Medzitým si ošúpeme a nakrájame zemiaky aj paštrnák a dáme variť do vody na cca 15-20 minút.
  3. Do uvarených hríbikov pridáme šlahačkovú smotanu. Ak máte radi šťavičkovejšie, prilejte ešte trochu vody s trochou rozhabarkovaného zemiakového škrobu. Dochutíme majoránkou, citrónovou šťavou, čerstvou petržlenovou vňaťou a dľa chuti dosolíme.
  4. Zemiaky zelejeme z vody, ale nie úplne, trošku z vody necháme na dne. Osolíme, pridáme lučinu a popučíme pučítkom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Jeden komentár

  1. Výborný recept, pridala som ešte cuketu, všetkým chutilo ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.