V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.
Viac ... »Archív článkov
Tekvicovo – kôprová omáčka s rozmarínovými zemiakmi a pošírovaným vajíčkom
Začiatok leta bez smotanovej tekvicovej omáčky, ktorá zaváňa a chrumká kôprom, si neviem ani predstaviť. 🙂 Tekvicovo - kôprová omáčka s rozmarínovými zemiakmi a pošírovaným vajíčkom Hodnotienie: 19 Hodnotenie: 4.11 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Kôpor poznáme najmä ako výrazný dochucovač - nakladač zeleniny. 😀 Využívame ho najmä pri jedlách z jedného …
Viac ... »Plnené cuketové lodičky
Veľmi vďačné a chutné jedlo. Plnené cuketové lodičky Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Veľmi mám rada cuketu. Jej chuť, či už v surovom alebo varenom stave. Takto chutia naozaj výnimočne, garantujem, že si pochutnáte 🙂 Skúšať môžete rôzne variácie, či už s mäsom, zeleninou či hríbami. …
Viac ... »Jarná tekvicová
Jar je tu a s ňou konečne po dlhej zime aj zeleninka. Spravte si túto bleskovú krémovú polievočku a doplňte do tela potrebné vitamíny. Jarná tekvicová Hodnotienie: 0 Hodnotenie: 0 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Typ jedlaPolievky Typ kuchyneSlovenská Množstvo Príprava 1,5 - 2 l 5 min Doba varenia 10 …
Viac ... »