Jar je tu a s ňou konečne po dlhej zime aj zeleninka. Spravte si túto bleskovú krémovú polievočku a doplňte do tela potrebné vitamíny.
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks tekvica
- 1 ks cuketa
- 2 ks petržlen
- 2 strúčik mladý cesnak
- 10 ks mladý hrášok
Množstvo: l
Postup prípravy
- Na masle si osmahneme nakrájaný cesnak, rascu, červenú papriku a trošku múky na zápražku. Pridáme nastrúhanú tekvicu, cuketu a petržleny, nakrájanú pažítku a petržlenovú vňať, krátko osmahneme a podlejeme vodou. Pridáme bobkový list, príp. kôpor.
- Varíme 10 minút, polievku dochutíme pomletým korením, soľou, cukrom, troškou muškátového oriešku a citrónovou šťavou/octom.
- Vyberieme bobkový list a polievku párkrát ponorným mixérom rozmixujeme. Nie úplne dohladka, len párkrát, aby sa nám chute prepojili. V prípade chuti môžete pridať mlieko/smotanu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
A ten mlady hrasok tam kedy ide? V postupe nevidim. A asi olupany ze?