Jednohubky z bleskového lístkového cesta

Bleskové a ták fantastické

Jednohubky z bleskového lístkového cesta
Jednohubky z bleskového lístkového cesta
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.58
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Štvrtok je už malý piatok a tak je dobré vyberať už niečo na víkendové chrumkanie ? Spísala som vám recept na moje bleskové lístkové cesto z 3 ingrediencií, ktoré máte pripravené za 5 min ? Spravte si z neho jednohubky nasladko, či naslano tak ako máte radi ? Recept tu v linku:
Množstvo Príprava
25-30 jednohubiek 15 Min
Doba varenia
15 Min
Množstvo Príprava
25-30 jednohubiek 15 Min
Doba varenia
15 Min
Jednohubky z bleskového lístkového cesta
Jednohubky z bleskového lístkového cesta
Hodnotienie: 12
Hodnotenie: 4.58
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Štvrtok je už malý piatok a tak je dobré vyberať už niečo na víkendové chrumkanie ? Spísala som vám recept na moje bleskové lístkové cesto z 3 ingrediencií, ktoré máte pripravené za 5 min ? Spravte si z neho jednohubky nasladko, či naslano tak ako máte radi ? Recept tu v linku:
Množstvo Príprava
25-30 jednohubiek 15 Min
Doba varenia
15 Min
Množstvo Príprava
25-30 jednohubiek 15 Min
Doba varenia
15 Min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: jednohubiek
Postup prípravy
  1. Maslo rovno z chladničky nastrúhame nahrubo, pridáme lučinu, múky a ručne vypracujeme cesto, trvá to minútku. Poprekladáme trochu zboku do stredu do bochníku. S cestom môžeme pracovať ihneď, alebo ho uložiť do chladničky na pol hodinku až 48 hodín.
  2. Cesto pomúčime z oboch strán aj podložku a rozvaľkáme. Vykrajujeme jednohubky s priemerom 6 cm. Každé koliesko v strede jemne pozatláčame prstami tak, aby nám po okraji zostala obruč. Do priehlbiky potom dáme plnku, aby okraje zostali voľné. Ešte predtým si ale rozsľaháme vajíčko a potrieme ním okraje cesta.
  3. Sladkú verziu alá mini cheesecake nám chutí najviac. Pripravite si ju tak, že zmiešate 200 g termizovaný tvaroh, 1 žĺtko a cukor dľa chuti. Do stredu koláčika dáme cca 1 kopcovitú čl plnky. Nie moc kopcom lebo nám bude vytekať. Tak aby ju obruč po krajoch zastavila. Do tvarohu dáme nakrajané čerstvé alebo mrazené ovocie a posypeme ešte celé trstinovým cukrom. Ten cukor keď sa upečie, bude krásne chrumkať. Upečieme na 180 stupňov režim hore a dole cca 15 min.
    Sladkú verziu alá mini cheesecake nám chutí najviac. Pripravite si ju tak, že zmiešate 200 g termizovaný tvaroh, 1 žĺtko a cukor dľa chuti. Do stredu koláčika dáme cca 1 kopcovitú čl plnky. Nie moc kopcom lebo nám bude vytekať. Tak aby ju obruč po krajoch zastavila. Do tvarohu dáme nakrajané čerstvé alebo mrazené ovocie a posypeme ešte celé trstinovým cukrom. Ten cukor keď sa upečie, bude krásne chrumkať. Upečieme na 180 stupňov režim hore a dole cca 15 min.
  4. Slaná plnka alá pizza chutí tiež výborne. Do stredu koláčika dáme cca 1 čl kečupu zmiešaného s pizza korením. A už pridáte to, čo máte radi: šunka, brokolica, mozarella, alebo klobáska, všetko nakrájané na mini kúsky. Chutí báječne ?
    Slaná plnka alá pizza chutí tiež výborne. Do stredu koláčika dáme cca 1 čl kečupu zmiešaného s pizza korením. A už pridáte to, čo máte radi: šunka, brokolica, mozarella, alebo klobáska, všetko nakrájané na mini kúsky. Chutí báječne ?
  5. Skúšala som aj podpecnikovú plnku s bryndzou a slaninkou, tiež vynikajúca, len trošku mastnejšia verzia ak vám nevadí. 200 g bryndza zmiešaná s 1 PL dijon horčica, dať do stredu jednohubky, trochu uhladiť a pridať nadrobno nakrájanú slaninku a posypať pažítkou.
    Skúšala som aj podpecnikovú plnku s bryndzou a slaninkou, tiež vynikajúca, len trošku mastnejšia verzia ak vám nevadí. 200 g bryndza zmiešaná s 1 PL dijon horčica, dať do stredu jednohubky, trochu uhladiť a pridať nadrobno nakrájanú slaninku a posypať pažítkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Jeden komentár

  1. Práve dopecene a uz aj zjedene

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.