Štvrtok je už malý piatok a tak je dobré vyberať už niečo na víkendové chrumkanie ? Spísala som vám recept na moje bleskové lístkové cesto z 3 ingrediencií, ktoré máte pripravené za 5 min ? Spravte si z neho jednohubky nasladko, či naslano tak ako máte radi ? Recept tu v linku:
Štvrtok je už malý piatok a tak je dobré vyberať už niečo na víkendové chrumkanie ? Spísala som vám recept na moje bleskové lístkové cesto z 3 ingrediencií, ktoré máte pripravené za 5 min ? Spravte si z neho jednohubky nasladko, či naslano tak ako máte radi ? Recept tu v linku:
Maslo rovno z chladničky nastrúhame nahrubo, pridáme lučinu, múky a ručne vypracujeme cesto, trvá to minútku. Poprekladáme trochu zboku do stredu do bochníku. S cestom môžeme pracovať ihneď, alebo ho uložiť do chladničky na pol hodinku až 48 hodín.
Cesto pomúčime z oboch strán aj podložku a rozvaľkáme. Vykrajujeme jednohubky s priemerom 6 cm. Každé koliesko v strede jemne pozatláčame prstami tak, aby nám po okraji zostala obruč. Do priehlbiky potom dáme plnku, aby okraje zostali voľné. Ešte predtým si ale rozsľaháme vajíčko a potrieme ním okraje cesta.
Sladkú verziu alá mini cheesecake nám chutí najviac. Pripravite si ju tak, že zmiešate 200 g termizovaný tvaroh, 1 žĺtko a cukor dľa chuti. Do stredu koláčika dáme cca 1 kopcovitú čl plnky. Nie moc kopcom lebo nám bude vytekať. Tak aby ju obruč po krajoch zastavila. Do tvarohu dáme nakrajané čerstvé alebo mrazené ovocie a posypeme ešte celé trstinovým cukrom. Ten cukor keď sa upečie, bude krásne chrumkať. Upečieme na 180 stupňov režim hore a dole cca 15 min.
Slaná plnka alá pizza chutí tiež výborne. Do stredu koláčika dáme cca 1 čl kečupu zmiešaného s pizza korením. A už pridáte to, čo máte radi: šunka, brokolica, mozarella, alebo klobáska, všetko nakrájané na mini kúsky. Chutí báječne ?
Skúšala som aj podpecnikovú plnku s bryndzou a slaninkou, tiež vynikajúca, len trošku mastnejšia verzia ak vám nevadí. 200 g bryndza zmiešaná s 1 PL dijon horčica, dať do stredu jednohubky, trochu uhladiť a pridať nadrobno nakrájanú slaninku a posypať pažítkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Práve dopecene a uz aj zjedene