Cuketovú sezónu zbožňujem. Naslano, nasladko, nakyslo, vždy je to zaručený úspech 🙂
Už dávno som si zamilovala cuketu. Je to veľmi vďačná zelenina na xy spôsobov. Dnes si pripravíme zapekanú cuketovo-zemiakovú pochúťku, ktorú si určite zamilujete. Je neskutočne dobrá 🙂
Príprava |
15 min |
Doba varenia |
25-30 min |
|
|
Už dávno som si zamilovala cuketu. Je to veľmi vďačná zelenina na xy spôsobov. Dnes si pripravíme zapekanú cuketovo-zemiakovú pochúťku, ktorú si určite zamilujete. Je neskutočne dobrá 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks zemiaky
- 1/2 ks hermelín Král sýrů
- 1 ks cuketa väčšia, nahrubo nastrúhaná
- 3 ks vajcia
- 0,4 dcl olivový olej
- 4-5 PL špaldovej hladkej múky
- 100 gram strúhaný syr Eidam, Leerdamer
- 1 ks červená cibuľa
- 2 strúčik cesnak prelisovaný
- 1/2 ks bezfosfátový prášok do pečiva
- bazalka, oregano, soľ, korenie, petržlenová vňať
Množstvo: oválna zapekacia miska
Postup prípravy
- Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov, režim hore-dole bez ventilátora.
- Vymastíme si zapekaciu misku. Ošúpeme si zemiaky, nakrájame na kolieska a vystelieme dno formy. Osolíme. Hermelín si pokrájame na pásiky a poukladáme s rozostupmi na zemiaky.
- Všetky ostatné suroviny si zmiešame. Necháme 5 minút odstáť, zlejeme z vody, ktorú pustila cuketa a navrstvíme na zemiaky. Uhladíme a dáme zapiecť na cca 25-30 minút do zlatohneda, vtedy je hotovo 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Úžasne sa k jedlu hodí tzatziky. Ošúpaná nastrúhaná uhorka, prelisovaný cesnak, soľ, cukor, mletá červená paprika a pochúťková smotana. Ak je pre vás uhorka ťažká, skúste tzatziky z cukety. Je ľahko stráviteľná a rovnako skvelá 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Naozaj vyborne…dakujem za super recept ? pochutil si aj moj 2,5 rocny syncek ?
Jednoznačne Cuketova pochutka s hermelinom
Chuťovo výborne. Len zemiaky nie a nie sa upiecť. A to peciem na 200 stupňov. V com môže byt problém?
Vynikajúca mňamka. Ja som si zemiaky krátko pred varila asi 10 minút. Výborne sme si s manželom po chutili. Použila som namiesto hermelín encian a myslím ze aj ten môže byť. Určite zopakujem. Ďakujem za recept.