POTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia tekvica, 1 zemiak, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL masla, 100 ml 33% smotany, zeleninový alebo kurací vývar, kari korenie, biele korenie, muškátový oriešok, soľ, citrón, tekvicový olej, tekvicové semienka, čerstvý tymián POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu, cesnak a zemiak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Z tekvice odstránime semienka a nakrájame ju tiež na menšie kocky – niektoré druhy tekvice nie je potrebné ani ošúpať, stačí poriadne umyť. Na masle opečieme nakrájanú tekvicu, zemiak, cibuľu a cesnak. Podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ tekvica nezmäkne. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, dolejeme vývarom a necháme zovrieť. Na miernom plameni varíme cca 15 minút. Dochutíme kari korením, bielym korením, troškou nastrúhaného muškátového orieška, pár kvapkami citróna a posolíme. Olúpané tekvicové jadierka opečieme nasucho na panvici. Polievku na tanieri posypeme opečenými tekvicovými semienkami, čerstvým tymiánom a pokvapkáme tekvicovým olejom. Prípadne môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany.
Pozri tiež
Šťavnatá banánová bábovka s čokoládou
Moji milí predstavujem vám dokonalú banánovú bábovku bez štipky cukru a bez laktózy 😍 Je hebká, štavnatá, vláčna a plná čokolády 🥰 Vhodná aj pre maličké deti, bez čokolády od 1 roka. Banány už nikdy nemačkajte vidličkou, ale urobte tak, ako je v postupe. Odmenou bude nádherné nadýchané a šťavnaté cesto.