Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa
Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kapra máme doma najradšej <3 Pre mňa stokrát zdravší, chutnejší a lacnejší ako losos. Je úžasne šťavnatý, expresná príprava a keď ho naložíte do mlieka a dochutíte bylinkami, bude chutiť ako maslíčko <3 A rybka naša, slovenská a lokálna :*
Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa
Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Kapra máme doma najradšej <3 Pre mňa stokrát zdravší, chutnejší a lacnejší ako losos. Je úžasne šťavnatý, expresná príprava a keď ho naložíte do mlieka a dochutíte bylinkami, bude chutiť ako maslíčko <3 A rybka naša, slovenská a lokálna :*
Zemiaky aj mrkvu si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Od bodu varu cca 15 min.
Kapra si pred každou úpravou namočíme do mlieka aspoň na 4 hodiny až na noc. Otáčame. Potom omyjeme vo vode, posolíme a pokvapkáme šťavou z citróna z oboch strán. Kapra si popri kostiach prekrojíme na 6 rovnakých plátkov - rezov. Posypeme korením. Posledne som si obľúbila na ryby dávať pizza korenie, zložením sa mi páči to od Vitany. Dodá rybe neskutočnú chuť. Samozrejme môžete pridať aj čerstvé bylinky. Na panvicu si dáme olivový olej a rybku na prudšom ohni opekáme z každej strany 4 minútky.
Na posledné 4 minútky varenia zemiakov k nim vhodíme v celosti špargľu. Zelená špargľa sa nešúpe, len drevnaté konce cca 1 cm odrežeme. Po 4 min špargľu vyberieme a posolíme. Medzitým si vodu zo zemiakov vylejeme, pridáme kus masla, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, soľ a premiešame.
Podávame s citrónom a sviežim čerstvým šalátom z ľadového šalátu a paradajok.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.