Domov / Recipe / Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa

Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa

ľahké, rýchle a zdravé

Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kapra máme doma najradšej <3 Pre mňa stokrát zdravší, chutnejší a lacnejší ako losos. Je úžasne šťavnatý, expresná príprava a keď ho naložíte do mlieka a dochutíte bylinkami, bude chutiť ako maslíčko <3 A rybka naša, slovenská a lokálna :*
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Kapor na bylinkách, zemiaky s mrkvou a blanšírovaná špargľa
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Kapra máme doma najradšej <3 Pre mňa stokrát zdravší, chutnejší a lacnejší ako losos. Je úžasne šťavnatý, expresná príprava a keď ho naložíte do mlieka a dochutíte bylinkami, bude chutiť ako maslíčko <3 A rybka naša, slovenská a lokálna :*
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Servings Prep Time
3 porcie 15 min
Cook Time
20 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Zemiaky aj mrkvu si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a uvaríme domäkka. Od bodu varu cca 15 min.
  2. Kapra si pred každou úpravou namočíme do mlieka aspoň na 4 hodiny až na noc. Otáčame. Potom omyjeme vo vode, posolíme a pokvapkáme šťavou z citróna z oboch strán. Kapra si popri kostiach prekrojíme na 6 rovnakých plátkov - rezov. Posypeme korením. Posledne som si obľúbila na ryby dávať pizza korenie, zložením sa mi páči to od Vitany. Dodá rybe neskutočnú chuť. Samozrejme môžete pridať aj čerstvé bylinky. Na panvicu si dáme olivový olej a rybku na prudšom ohni opekáme z každej strany 4 minútky.
  3. Na posledné 4 minútky varenia zemiakov k nim vhodíme v celosti špargľu. Zelená špargľa sa nešúpe, len drevnaté konce cca 1 cm odrežeme. Po 4 min špargľu vyberieme a posolíme. Medzitým si vodu zo zemiakov vylejeme, pridáme kus masla, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, soľ a premiešame.
  4. Podávame s citrónom a sviežim čerstvým šalátom z ľadového šalátu a paradajok.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 7 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *