Klíčenie alfa klíčkov

Postup, ako si jednoducho doma vyklíčiť klíčky.

Klíčenie Alfa klíčkov
Klíčenie Alfa klíčkov
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám to vôbec veľa času, údržba minimálna a vždy čerstvé a šťavnaté. Klíčky sú veľmi chutné, chrumkavé a oživia akýkoľvek šalát, chlebík alebo varené jedlo. Osobne preferujem alfa alfa klíčky, sú veľmi chuťovo jemné. Vynikajúce sú aj žeruchové, cviklové, reďkovkové alebo ich mix.
Klíčenie Alfa klíčkov
Klíčenie Alfa klíčkov
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 3.2
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Poznáte klíčky? Obsahujú obrovské množstvo enzýmov. Výborne napomáhajú k tráveniu, obranyschopnosti organizmu, najmä v zime, keď nemáme zdravú,dobrú zeleninu, plnú slnka 🙂 Odporúčam kúpiť si semienka a vyklíčiť doma. Nezaberie vám to vôbec veľa času, údržba minimálna a vždy čerstvé a šťavnaté. Klíčky sú veľmi chutné, chrumkavé a oživia akýkoľvek šalát, chlebík alebo varené jedlo. Osobne preferujem alfa alfa klíčky, sú veľmi chuťovo jemné. Vynikajúce sú aj žeruchové, cviklové, reďkovkové alebo ich mix.
Čo budeme potrebovať
Množstvo:
Postup prípravy
  1. Klíčky si dáme do sklenenej misky a zalejeme vodou, aby boli namočené. Takto ich necháme z večera do rána.
    Klíčky si dáme do sklenenej misky a zalejeme vodou, aby boli namočené. Takto ich necháme z večera do rána.
  2. Ráno vodu zlejeme a necháme na kuchynskej linke otvorené. 2-3x denne premyjeme vodou. Len premyjeme, aby sa napili a vylejeme vodu.
    Ráno vodu zlejeme a necháme na kuchynskej linke otvorené. 2-3x denne premyjeme vodou. Len premyjeme, aby sa napili a vylejeme vodu.
  3. Za 3-4 dni budeme mať krásne vyklíčené klíčky. Dlhé a zelenobiele. Preložíme ich do zaváraninového sedemdecového pohára, zavrieme a dáme na parapetu na celý deň, aby na ne svietilo slnko a chytili peknú farbu.
  4. Takto spravené klíčky nám vydržia v chladničke týždeň.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pravidlá súťaže na Facebooku

Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

8 komentárov

  1. Tinuska moja, perfektne sa Ti tie klíčky vydarili… mám radosť… už si ma tromfla aj v nakličovaní… cmuk

  2. Tinka, aku znacku klickov pouzivas prosim? Dakujem!

  3. Kde sa dajú kúpiť semienka?

  4. Zdravim Tinka, prosim Vas mozu sa jest naklicene fazule mungo?Alebo ich je treba blansirovat 1 minutku

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.