Domov / Recept / Krémové medvedie rizoto

Krémové medvedie rizoto

zdravo a chutne..a slovensky 🙂

Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Krémové medvedie rizoto
Krémové medvedie rizoto
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 4.33
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Opäť ďalšie úžasné krémové slovenské rizotko <3 Vyšlo na výbornú, dominantná chuť nášho úžasného medvedieho cesnaku so smotanovým dozvukom na jazýčku. Ľahko, chutne, detoxikačne a lokálne. Tak nech vám chutí :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
12 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Do kanvice si dáme zovrieť vodu.
  2. Pórik si nakrájame nadrobno a speníme v hrnci na olivovom oleji cca minútku. Ryžu poriadne premyjeme, pridáme k póriku, zamiešame a zalejeme vodou 5 cm nad. Prikryjeme pokrievkou a na najmenšom ohni varíme 10-12 min, pokým ryža nie je mäkká. Ak sa voda veľmi rýchlo vyparí, dolejeme ešte vriacej.
  3. Medzitým si pripravíme cesnakový základ. Medvedí cesnak si omyjeme a dáme do mixéra s S nožmi. Osolíme, kvapneme citrónovú šťavu, pridáme šlahačkovú smotanu a mixneme nie úplne na pastu, chceme malé kúsky - budú pekne vyzerať v rizote.
  4. Do uvarenej ryže pridáme pesto aj termizovanú nátierku a poriadne zamiešame. Krémovosť rizota nedosiahneme maslom, ale vodou. Prilejte kľudne vriacu vodu, do želanej krémovej konzistencie. Dochutíme soľou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Poznámka k receptu

TIP: Pre výraznejšiu arómu rizota, môžete na začiatku varenia pridať aj biele vínko. Namiesto šlahačkovej smotany môžete použiť aj rastlinné mlieko.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Jeden komentár

  1. výýýýbornééééé

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.