Domov / Recipe / Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi

Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi

výživné, ľahké a chutné

Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus :*
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
15 min
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Votes: 2
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus :*
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
15 min
Servings Prep Time
2 porcie 20 min
Cook Time
15 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme domäkka - cca 15 min.
  2. Mäsko si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme dijon horčicu, soľ a zamiešame. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a mäsko na ňom prudko orestujeme 5 min. Medzitým si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju nadrobno. Pridáme k mäsku, ochutíme drvenou rascou, kurkumou, podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrývkou a dusíme 10 minút.
  3. Keď sa zemiaky uvaria, vodu zlejeme, vhodíme kus masla, osolíme a pridáme čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať. Mäsko na záver dochutíme ešte soľou, kusom masla a môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy. Ak chcete viac šťavy, alebo ju zahustiť, v troche vody si rozmiešajte zemiakový škrob.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Chrumkavé pečené rezne

chrumkavé a štavnaté rezne, ktoré sa nevyprážajú Chrumkavé pečené rezne a zemiakový šalát Votes: 6 …

6 komentárov

  1. Jednoduché rýchle chutné… takéto rcpty mám rada a dokážem ich oceniť hlavne keď pridem o šiestej večer domov z práce a posledné po čom túžim je stáť do polnoci pri sporáku.

  2. Super! Veľmi nám všetkým chutilo, budeme si to variť častejšie :))

  3. Ďakujem za super receptík!! robila som zo stehien a s ryžou parboiled a bolo to výborné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *