Domov / Recept / Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi

Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi

výživné, ľahké a chutné

Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Kuracie mäsko na mrkve so zemiakmi
Hodnotienie: 9
Hodnotenie: 3.89
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Na nový rok začneme pekne zľahka jednoduchým, ľahko tráviteľným receptom, ktorý je vhodný od 1 -99 rokov a najmä chutí vynikajúco 🙂 Mrkva je pre mňa najdokonalejšia zelenina, navyše po sviatkoch vám prečistí trávenie, zníži cholesterol a naštartuje metabolizmus :*
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme domäkka - cca 15 min.
  2. Mäsko si umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme dijon horčicu, soľ a zamiešame. Na panvici si rozhorúčime olivový olej a mäsko na ňom prudko orestujeme 5 min. Medzitým si ošúpeme mrkvu a nastrúhame ju nadrobno. Pridáme k mäsku, ochutíme drvenou rascou, kurkumou, podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrývkou a dusíme 10 minút.
  3. Keď sa zemiaky uvaria, vodu zlejeme, vhodíme kus masla, osolíme a pridáme čerstvú alebo mrazenú petržlenovú vňať. Mäsko na záver dochutíme ešte soľou, kusom masla a môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy. Ak chcete viac šťavy, alebo ju zahustiť, v troche vody si rozmiešajte zemiakový škrob.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 3 Hodnotenie: 3.33 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

9 komentárov

  1. Jednoduché rýchle chutné… takéto rcpty mám rada a dokážem ich oceniť hlavne keď pridem o šiestej večer domov z práce a posledné po čom túžim je stáť do polnoci pri sporáku.

  2. Super! Veľmi nám všetkým chutilo, budeme si to variť častejšie :))

  3. Ďakujem za super receptík!! robila som zo stehien a s ryžou parboiled a bolo to výborné.

  4. Mňaaaaaaam, musela som sa krotiť, aby zostalo aj pre ostatnych. Rýchly a uzasne chutný obedik.
    Tinka, ďakujeme??

  5. Super rýchly receptík, robila som na večeru s basmati ryžou a dcéra, ktorá mrkvu zo všetkého vyberá zbaštila len taký fukot. Ďakujem za taký jednoduchoš, chutný recept. Dnes robím pečené šišky, tak držte palce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.