jemný, nežný, zľahka osviežujúci s plnou dávkou orechov
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
Množstvo | Príprava |
26 cm forma | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Mlska k víkendovej kávičke ? Taká ta rýchlovky, bez veľkej námahy, ktorá zmizne mávnutím čarovného prútika ? Čo viac si priať ? Rezy, ktoré som ochutnala u Kamilky v Tajomstve jej kuchyne a ihneď som si ich zamilovala. Krehké cesto, kyselkavá vrstva osviežujúceho džemu a navrchu ľahká "pusinková" oriešková vrstva ☺️ S kopčekom šľahačky je to dokonalý zážitok k nedeľnej kávičke ?
|
Čo budeme potrebovať
- CESTO
- 120 gram špaldová hladká múka T 630 až T 800
- 30 gram špaldová celozrnná hladká múka
- 100 gram maslo
- 50 gram pomletý trstinový cukor práškový
- 1 kopcovitá čl bezfosfátový prášok do pečiva vínny kameň
- 2 ks žĺtok
- 1 čl citrón šťava
- 1/2 ks kôra z citróna
- plnka
- 1 ks brusnicový džem
- vrchná orechová vrstva
- 3 ks bielky
- 60 gram pomeltý trstinový cukor
- 100 gram pomleté vlašské orechy
- 1 ks vanilka
- 250 ml 33% šľahačková smotana
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
- Rúru si dáme rozohriať na 180 stupňov hore dole bez ventilátora.
- Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a rukou spracujeme v nelepivé cesto. Tortovú formu na pečenie si vymažeme maslom, vysypeme múkou a rukou roztlačíme cesto. Na cesto natrieme brusnicový džem.
- Bielka s cukrom a vanilkou si dáme vyšľahať tuhý sneh, trvá to cca 5 minút. Robot vypneme, vsypeme orechy a ručne zamiešame. Natrieme na pripravený korpus a posypeme ešte hrsťou pomletých orechov. Dáme piecť do rúry na 20 minút.
- Necháme vychladnúť. Najlepšie rezy chutia s vyšľahanou šľahačkou.
Poznámka k receptu
TIP: Koláč môžete urobiť aj ako rezy na plech, použite dvojnásobné ingrediencie.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Síce som musela improvizovať a použila som jahodovo-malinový džem a lieskovce ale vyšlo to super, fakt rýchly a chutný koláčik ❤☺
Vcera som prvy krat piekla Londynske rezy. Bola to moja Premieta🙏🤫😊. Recept je neskutocne jednoduchy aj rychly👌👍👏😃. S cestom sa pracuje famozne👍👍👍. Ked bol kolacik upeceny a nie celkom vychladnuty, tak som ho zacala krajat ako mi bolo poradene🗡️. Hned ako som polozila noz a chcela som zakrojit zacala sa mi lamat snehova „krusta“🙉🙈🙄😬 a to ma trosku sklamalo, ze je vysledok diela neuhladny🙄🙄🙄😬. Dost ma to odradilo🤨😏😒😪😪😪…. Mala som neskor poradene, ze noz pred krajanim ma byt nahriaty, teoly, vtedy by rez bol hladky🤔🤫. Takze na buduce vyskusam😃👌. Kolacik v den upecenia bol chutny ALE na druhy den, ked sa tak povediac“ulezal“ je chutovo chutovo este lepsi, vynikajuci😋👌, stavnaty😋👌, jemny a s vyraznou chutou orechov a zapeceneho snehu👌👌👍😃😋👏👏👏. Takze viem zodpovedne povedat, ze ho budem urcite piect aj na buduce👏👌😋👍💞🙏😊
Evicka dakujem Vam za mile slova, velmi ste ma potesila 💗 Aj ja mam tieto rezy velmi rada. Na prvy pohlad vyzeraju tak jednoducho ale ta chut je uzasna. Ste sikovna, nech sa vam dari a nechvam so mnou chuti 💗