Mega dobré cuketové tyčinky

výborné slané pohostenie pre návštevu

Mega dobré cuketové tyčinky
Mega dobré cuketové tyčinky
Hodnotienie: 61
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Silvester si neviem predstaviť bez týchto mega dobrých cuketových tyčiniek od Fitshaker ?Sú neskutočné ♡ Ohúrite všetkých a neuveria, že základ tyčiniek tvorí cuketa ? Milujem chrumkať zdravo a chutne ? veď viete ? Tento recept je tak fantastický, že som mala tú česť od autorky Julky Rašlovej, dať ho do mojej novej knihy TRR3, nalistujete si ho na strane 210 :*
Množstvo Príprava
60 ks 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 30 min
Množstvo Príprava
60 ks 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 30 min
Mega dobré cuketové tyčinky
Mega dobré cuketové tyčinky
Hodnotienie: 61
Hodnotenie: 4.15
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Silvester si neviem predstaviť bez týchto mega dobrých cuketových tyčiniek od Fitshaker ?Sú neskutočné ♡ Ohúrite všetkých a neuveria, že základ tyčiniek tvorí cuketa ? Milujem chrumkať zdravo a chutne ? veď viete ? Tento recept je tak fantastický, že som mala tú česť od autorky Julky Rašlovej, dať ho do mojej novej knihy TRR3, nalistujete si ho na strane 210 :*
Množstvo Príprava
60 ks 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 30 min
Množstvo Príprava
60 ks 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 30 min
Postup prípravy
  1. Cuketu aj so šupou nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle do druhej misy, pridáme múku, pretlačené strúčiky cesnaku, kypriaci prášok a soľ.
  2. Nastrúhanú cuketu vyžmýkame od vody, ale vodu nevylievame. Cuketu pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Ak je veľmi hutné, pridáme trochu vody, ktorú cuketa pustila. Bochník roztlačíme rukami na hrubú placku, zabalíme ju do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať na 30 minút.
  3. Rúru si rozohrejeme na 200 – 220 stupňov.
  4. Keď je cesto odležané, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 milimetre. Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a krájame z neho tyčinky.
  5. Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme ľanovými semienkami alebo rascou. Takto pripravené tyčinky vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 minút.
Poznámka k receptu

TIP: Do tyčiniek môžete pridať akékoľvek obľúbené semiačka. Z cesta môžete povykrajovať aj pagáčiky. Pre menšie deti, ak nechcete pridávať cesnak, nastrúhajte najemno jednu mrkvu.

Za tento recept aj možnosť uverejnenia ďakujem mojim priateľom z Fitshaker a milej autorke Júlii Rašlovej.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

6 komentárov

  1. Dobry vecer,maam otazocku…Mozem cesto pripravit den vopred ? Pytam sa kvoli tej cukine,nerada by som cesto pokazila ? Dakujem za odpoved ?

  2. Agnesa Luptáková

    Vyskúšala som a už viem že mám piecť dvojitú dávku. Ozaj sú mega dobré

  3. Dnes som piekla tie tyčinky, no nemám slov, výbornééééééé, ďakujem pekne za recept.

  4. Vyborny a jednoduchy recept 🙂 ja si cesto hned po zarobeni vyvalkam na papieri na pecenie, aby som tycinky potom nemusela prenasat.

  5. Zuzana Adamčíková

    Sú ozaj výborne aj v bezlepkovej verzii, a s rastlinným maslom. No mnaaam.

Napísať odpoveď pre Mišel Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.