Mini Pavlova

Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka.

Mini Pavlova
Mini Pavlova
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
Množstvo Príprava
9 ks 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
75 min 60 min
Množstvo Príprava
9 ks 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
75 min 60 min
Mini Pavlova
Mini Pavlova
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
Množstvo Príprava
9 ks 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
75 min 60 min
Množstvo Príprava
9 ks 10 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
75 min 60 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ks
Postup prípravy
  1. Prečítajte si TIP pod receptom 🙂 Najprv bielka vyšľaháme so štipkou soli až dotuha, keď sa začínajú oddeľovať od nádoby, potom pomaly pridávame cukor, až pokým sa nerobia špičky. Musí byť ako betón - keď si prevrátite misku, masa sa ani nepohne. Až nakoniec ocot a škrob úplne jemne na nízkych otáčkach krátko premiešať - max. 15 obrátok.
  2. Na plech dávame pol. lyžicou kôpky, v strede vyrovnáme, nech tam máme pristávaciu plošinu a máme to rovné. Po krajoch opakom lyžičky ťaháme cípy. Z tejto dávky je 9-10 mini pavloviek.
  3. Dáme do vyhriatej trúby na 150 stupňov a v momente znížime na 120. program, nie teplovzdušne! Pozor na to. Bez ventilátora sušíme cca 75 minút. Pavlovky vypneme a necháme v trúbe vychladnúť do úplna. Neotvárame rúru aspoň pol hodinu.
  4. Keď vychladne, naložíme šľahačku a lemon curd (recept tu: lemon curd) a 10 minút necháme postáť, aby trošku zmäkla. Spapáme. 😉 Takáto pavlovka nám vydrží v chlade v uzavretej nádobe cca 5 dní. Pozor neozdobená! Akonáhle dáme šľahačku, odporúčame zjesť do 2 hodín, nakoľko potom zostane mäkká a žuvačková. Tak nech sa podarí 😉 Bon appetit. 😉
    Keď vychladne, naložíme šľahačku a lemon curd (recept tu: <a title="lemon curd" href="https://www.tinkinerecepty.sk/lemonorange-curd/">lemon curd</a>) a 10 minút necháme postáť, aby trošku zmäkla. Spapáme. ;) Takáto pavlovka nám vydrží v chlade v uzavretej nádobe cca 5 dní. Pozor neozdobená! Akonáhle dáme šľahačku, odporúčame zjesť do 2 hodín, nakoľko potom zostane mäkká a žuvačková. Tak nech sa podarí ;) Bon appetit. ;)
Poznámka k receptu

TIP:
- bielka je dobré deň predtým rozbiť a nechať chladiť oddelené v miske (min. 4 hodiny)
- bielka miešať na menších obrátkach, pomalšie, o jeden stupeň menej ako maximum a až keď sú tuhé a zašľaháva sa cukor, pustiť na plný výkon
- v oboch prípadoch - aj bez cukru, aj s cukrom šľahať dlho..až do úplného husta...spolu máme robota pusteného cca 15 minút

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

6 komentárov

  1. Mila Tinka,
    tieto sviatky vyskusame pecenie podla tvojich receptov:)
    Dakujeme za inspiraciu a tesime sa na dalsie skvele tipy?
    Peciarky z Pobrezia Vychodu?

  2. Recept je ok, len malá pripomienka, nie je z ruskej kuchyne?

    • Recept pekny.. paci sa mi, ze je tam menej cukru:)
      Pokial ide ale o kuchynu..nie je to z ruskej kuchyne. Tento dezert bol sice pomenovany podla ruskej primabaleriny, ale sefkucharom v hoteli na Novom Zelande (vo Wellingtone).
      Nechal sa inspirovat baletnou suknou Pavlovovej, ked v tomto hoteli byvala.

  3. Dobrý deň Tinka, môžem sa spýtať či trstinový cukor používate mletý na prášok alebo kryštálový? Ďakujem a prajem ďalšie také skvelé recepty do budúceho roka???️

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.