Poznáte ju? Zvonka chrumkavá, vnútri marshmallowka.
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
Množstvo | Príprava |
9 ks | 10 min |
Doba varenia | Čas na oddych počas varenia |
75 min | 60 min |
|
|
Úžasný dekadentný dezert, ktorý proste musíte ochutnať. Príprava nie je náročná, ale vyžaduje si presné dodržanie postupu, nakoľko v origináloch je veľa cukru. Tu použijeme iba 1/3, čiže pavlova nie je presladená.
|
Čo budeme potrebovať
- 4 ks bielka
- 110 g trstinový cukor
- 1 CL vinny ocot
- 1 a 1/2 PL zemiakový škrob
Množstvo: ks
Postup prípravy
- Prečítajte si TIP pod receptom 🙂 Najprv bielka vyšľaháme so štipkou soli až dotuha, keď sa začínajú oddeľovať od nádoby, potom pomaly pridávame cukor, až pokým sa nerobia špičky. Musí byť ako betón - keď si prevrátite misku, masa sa ani nepohne. Až nakoniec ocot a škrob úplne jemne na nízkych otáčkach krátko premiešať - max. 15 obrátok.
- Na plech dávame pol. lyžicou kôpky, v strede vyrovnáme, nech tam máme pristávaciu plošinu a máme to rovné. Po krajoch opakom lyžičky ťaháme cípy. Z tejto dávky je 9-10 mini pavloviek.
- Dáme do vyhriatej trúby na 150 stupňov a v momente znížime na 120. program, nie teplovzdušne! Pozor na to. Bez ventilátora sušíme cca 75 minút. Pavlovky vypneme a necháme v trúbe vychladnúť do úplna. Neotvárame rúru aspoň pol hodinu.
- Keď vychladne, naložíme šľahačku a lemon curd (recept tu: lemon curd) a 10 minút necháme postáť, aby trošku zmäkla. Spapáme. 😉 Takáto pavlovka nám vydrží v chlade v uzavretej nádobe cca 5 dní. Pozor neozdobená! Akonáhle dáme šľahačku, odporúčame zjesť do 2 hodín, nakoľko potom zostane mäkká a žuvačková. Tak nech sa podarí 😉 Bon appetit. 😉
Poznámka k receptu
TIP:
- bielka je dobré deň predtým rozbiť a nechať chladiť oddelené v miske (min. 4 hodiny)
- bielka miešať na menších obrátkach, pomalšie, o jeden stupeň menej ako maximum a až keď sú tuhé a zašľaháva sa cukor, pustiť na plný výkon
- v oboch prípadoch - aj bez cukru, aj s cukrom šľahať dlho..až do úplného husta...spolu máme robota pusteného cca 15 minút
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Mila Tinka,
tieto sviatky vyskusame pecenie podla tvojich receptov:)
Dakujeme za inspiraciu a tesime sa na dalsie skvele tipy?
Peciarky z Pobrezia Vychodu?
Milá Natálka, tak to si od Vás veľmi veľmi vážim a je to pre mňa pocta :* pevne verím, že nesklamem :*
Recept je ok, len malá pripomienka, nie je z ruskej kuchyne?
Recept pekny.. paci sa mi, ze je tam menej cukru:)
Pokial ide ale o kuchynu..nie je to z ruskej kuchyne. Tento dezert bol sice pomenovany podla ruskej primabaleriny, ale sefkucharom v hoteli na Novom Zelande (vo Wellingtone).
Nechal sa inspirovat baletnou suknou Pavlovovej, ked v tomto hoteli byvala.
lucka dakujem za tento poznatok nevedela som :*
Dobrý deň Tinka, môžem sa spýtať či trstinový cukor používate mletý na prášok alebo kryštálový? Ďakujem a prajem ďalšie také skvelé recepty do budúceho roka???️