Moja špargľová polievka

delikátna 🙂

Moja špargľová polievka
Moja špargľová polievka
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sezóna špargle je v plnom prúde. Jedzte ju denne, má blahodárny vplyv na detox organizmu, prečistuje krv, revitalizuje močový mechúr, obsahuje veľké množstvo chlorofylu a v neposlednom rade má minimum kalórií. Moja mami vždy vraví, že nechápe ako môžem robiť tak dobré polievky bez chémiových prichucovadiel. Tak vyskúšajte, že čo poviete vy 🙂 Prinášam Vám recept na moju špargľovú polievku, je krémová, jemne sladkastá po špargle a hrášku. Podmaní si vás delikátnou chuťou 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 10 min
Doba varenia
20 min
Moja špargľová polievka
Moja špargľová polievka
Hodnotienie: 37
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sezóna špargle je v plnom prúde. Jedzte ju denne, má blahodárny vplyv na detox organizmu, prečistuje krv, revitalizuje močový mechúr, obsahuje veľké množstvo chlorofylu a v neposlednom rade má minimum kalórií. Moja mami vždy vraví, že nechápe ako môžem robiť tak dobré polievky bez chémiových prichucovadiel. Tak vyskúšajte, že čo poviete vy 🙂 Prinášam Vám recept na moju špargľovú polievku, je krémová, jemne sladkastá po špargle a hrášku. Podmaní si vás delikátnou chuťou 🙂
Množstvo Príprava
2 litre 10 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
2 litre 10 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: litre
Postup prípravy
  1. Základom každej polievky je základ. Na masle si osmahneme nakrájaný pór spolu s rascou. Stačí tak pol minutky. Pridáme medvedí cenak (čerstvé listy alebo pesto, prípadne 1 strúčik cesnaku) a pažítku, pol minutky orestujeme. Špargľu nešúpem, len odrežem konce podľa drevnatosti, keď je ešte tvrdá tak režte. Spravidla 1-2 cm. Zemiak, petržlen aj špargľu si nakrájame nadrobno. Všetku zeleninu aj s hráškom pridáme do hrnca, zalejeme horúcou vodou z kanvice (vždy to tak robím, urýchľuje to proces zovretia) a varíme cca 20-25 min, pokým je zelenina mäkká. Čím drobnejšie ju pokrájate, tým bude krémovejšia.
  2. Z polievky vyberieme vršky špargle a zvyšok dohladka rozmixujeme. Krémové polievky vždy dochucujem kúskom masla, trochou citrónovej šťavy, muškátovým orieškom, soľou a medom. Vtedy majú vyváženú chuť. Ak chcete krémovú polievku, no vyhýbate sa smotane odporúčam mozarellu..takých 50 gramov a spolu rozmixovať dohladka. Dodá polievke šmrnc.
  3. Vršky špargle vrátime do polievky a podávame :*
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kokosová kari polievka

blesková, pikantná a úžasná Kokosová kari polievka Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 4 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

12 komentárov

  1. Love this collage! OH that dress, that clutch and those slippers!!Sooo lovely!Happy Mo!a.ynP.sdJust a quick note to remember you the lovely Christmas Giveaway on Sweet as a Candy! Good luck!

  2. Ik was Festen helemaal vergeten, wat een schok was dat. Ik heb toen met een vriendin tot diep in de nacht over de geheimen in onze respectievelijke families gesproken. Gegen die Wand was ik ook nog vergeten op het lijstje te zetten. Tot de dag van vandaag kan ik het niet aan die film nog eens te zien. Trouwens, daar hoort Apocalypse Now ook bij. En La dentellière. Hartverscheurend. Snik.Ik ga Joy Division nu even fijn YouTuben.

  3. Tinka môže byť aj biela špargľa?

  4. Dnes som ju varila. Je fantasticka ??? len tak sa za nou zaprasilo. Dakujem za recept ?

  5. Zalievať polievky vriacou vodou z kanvice je pre lenivé gazdinky a zbytočne ničí množstvo živín. Mäso je dobré, keď sa restuje na horúcej panvici, ale zelenina sa prudkým teplom viac ničí. Lepšie zaliať studenou a nechať, nech sa živiny pomaly vyplavujú a vyvárajú do polievky.

    • ale janka 😀 srandujete snad 😀

      • No minimálne. Ak sa ti zelenina varí priamo vo vode, máš intenzívnejšiu chuť, ako keď len zaleješ horúcou vodou a necháš zovrieť… Potom už stačí len minimálne soliť, korenit, netreba dochucovat maslom,… Lebo máš chuť zeleniny… Pripadne si trochu takéhoto zeleninového vývaru môžeš pred pomixovanim odobrať, dat do mrazničky a použiť nabudúce ako základ polievky

    • Nie pre lenivé ale pre pragmatické a živiny sa varením zničia tak či tak.

  6. Úžasná je!!!!!!!!

  7. Prosím Vás, môžem pomixovat aj tie zvršky špargle?

  8. Je úžasná, moji chlapci ju zbožňujú 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.