Tento rcp si mozete dopriat bez vycitiek 🙂 Tentokrat bez muky s minimom tukov. Je uzasny, zvonku chrumkavy ako podklad na parizske rozky, vnutri makky a jemny ako pusinka <3 sviezost mu dodava domáce mascarpone.
Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom
Hodnotienie: 1 Hodnotenie: 3 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem mascarpone..je vsak pomerne kaloricke a preto si ho doprajem malokedy. Vyrobte si ho doma z pochutkovej smotany. Je to velmi jednoduche.
Bielka si zacneme slahat so stipkou soli na nie uplne maxime, trosku nizsich otackach, aby sa nam pomaly slahali..ked uz bude pena zacneme po lyziciach pridavat cukor az pokym sa neminie a robot pustime na maximum az pokym sa nam nevytvori husty leskly sneh. pridame ocot, parkrat este premixujeme a vypneme. Nasypeme orechy a rucne uplne jemne, aby sme nerozbabrali sneh no zaroven zapracovali orechy zapracujeme do masy tzv stylom makaronage - po obvode tah a preklopit do stredu. Sneh sa vytvori dokonaly podla mojich skusenosti vtedy ak pouzijeme nemlety cize krystalovy trstinovy cukor a pridavame ho k bielkam ked nie je uuplne vyslahany iba tak na 3/4. treba dat pozor aby sa nepreslahali bielka. na plech si urobime bud dva kruhy (poschodova torta) alebo dva dlhe obdlzniky (na rez) a dame piect do truby na 160 stupnov bez ventilatora na 20-30 min. Zalezi od truby, davajte velmi pozor aby ku koncu nezhoreli staci im malo. Trubu vypneme a nechame pri pootvorenych dvierkach uplne vychladnut.. Ked su teple su mlandrave, potom krasne schrumkaveju, nebojte sa 🙂 vrchny diel torty, alebo rezu si opatrne predkrojime aby sa nam lepsie krajalo. na spodny diel si nanesieme krem a poukladame vedla seba nakrajane vrchne diely. ozdobime datlovym sirupom (alebo aj nicim) a posypeme posekanymi orechmi alebo mandlami. Ked spapame hned korpus bude chrumkavy..ked neskor zmakne a vynikne chut orechov 😉 vynikajuci aj s karamelovym maslovym kremom 😉 len to je uz trosilinku kalorickejsie.
domáce mascarpone si vyrobíme jednoducho z pochúťkovej smotany. použila som 18 % tnú. Na misku si dame sitko, do neho gazu a vylejeme tam smotanu. Dame na cca 2-4 hodky do chladnicky a nechame ztiect prebytocnu vodu. Zostane nam konzistencia mascarpone 🙂 ze jupiiii...chutovo tiez velmi podobne, akurat nakyslejsie ale to zas kremu pridava na sviezosti. Uz si ho len treba vyslahat s cukrom/medom/cimkolvek uznate za vhodne a pravou vanilkou (prip. kakaom, karobom - kombinaciam a chuti sa medze nekladu).
Bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Mnaam vyzera uzasne, len sa chcem Tinka opytat ake mnozstvo smotany budem potrebovat na krem. Dakujem