Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom

Tento rcp si mozete dopriat bez vycitiek 🙂 Tentokrat bez muky s minimom tukov. Je uzasny, zvonku chrumkavy ako podklad na parizske rozky, vnutri makky a jemny ako pusinka <3 sviezost mu dodava domáce mascarpone.

Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom
Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem mascarpone..je vsak pomerne kaloricke a preto si ho doprajem malokedy. Vyrobte si ho doma z pochutkovej smotany. Je to velmi jednoduche.
Množstvo Príprava
2 kruhy alebo obdlzniky 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 kruhy alebo obdlzniky 15 min
Doba varenia
30 min
Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom
Orechová pusinka s domácim mascarpone krémom
Hodnotienie: 1
Hodnotenie: 3
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem mascarpone..je vsak pomerne kaloricke a preto si ho doprajem malokedy. Vyrobte si ho doma z pochutkovej smotany. Je to velmi jednoduche.
Množstvo Príprava
2 kruhy alebo obdlzniky 15 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
2 kruhy alebo obdlzniky 15 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: kruhy alebo obdlzniky
Postup prípravy
  1. Bielka si zacneme slahat so stipkou soli na nie uplne maxime, trosku nizsich otackach, aby sa nam pomaly slahali..ked uz bude pena zacneme po lyziciach pridavat cukor az pokym sa neminie a robot pustime na maximum az pokym sa nam nevytvori husty leskly sneh. pridame ocot, parkrat este premixujeme a vypneme. Nasypeme orechy a rucne uplne jemne, aby sme nerozbabrali sneh no zaroven zapracovali orechy zapracujeme do masy tzv stylom makaronage - po obvode tah a preklopit do stredu. Sneh sa vytvori dokonaly podla mojich skusenosti vtedy ak pouzijeme nemlety cize krystalovy trstinovy cukor a pridavame ho k bielkam ked nie je uuplne vyslahany iba tak na 3/4. treba dat pozor aby sa nepreslahali bielka. na plech si urobime bud dva kruhy (poschodova torta) alebo dva dlhe obdlzniky (na rez) a dame piect do truby na 160 stupnov bez ventilatora na 20-30 min. Zalezi od truby, davajte velmi pozor aby ku koncu nezhoreli staci im malo. Trubu vypneme a nechame pri pootvorenych dvierkach uplne vychladnut.. Ked su teple su mlandrave, potom krasne schrumkaveju, nebojte sa 🙂 vrchny diel torty, alebo rezu si opatrne predkrojime aby sa nam lepsie krajalo. na spodny diel si nanesieme krem a poukladame vedla seba nakrajane vrchne diely. ozdobime datlovym sirupom (alebo aj nicim) a posypeme posekanymi orechmi alebo mandlami. Ked spapame hned korpus bude chrumkavy..ked neskor zmakne a vynikne chut orechov 😉 vynikajuci aj s karamelovym maslovym kremom 😉 len to je uz trosilinku kalorickejsie.
  2. domáce mascarpone si vyrobíme jednoducho z pochúťkovej smotany. použila som 18 % tnú. Na misku si dame sitko, do neho gazu a vylejeme tam smotanu. Dame na cca 2-4 hodky do chladnicky a nechame ztiect prebytocnu vodu. Zostane nam konzistencia mascarpone 🙂 ze jupiiii...chutovo tiez velmi podobne, akurat nakyslejsie ale to zas kremu pridava na sviezosti. Uz si ho len treba vyslahat s cukrom/medom/cimkolvek uznate za vhodne a pravou vanilkou (prip. kakaom, karobom - kombinaciam a chuti sa medze nekladu).
  3. Bon apetit 🙂
    Bon apetit :)
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

Jeden komentár

  1. Mnaam vyzera uzasne, len sa chcem Tinka opytat ake mnozstvo smotany budem potrebovat na krem. Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.