priatelia aj vy ste „prepadli“ rebarbore? tentokrat si z nej vykuzlime domaci rebarborovy toping. Jednoduchy, rychly a delikatny svojou kyslasto-sladkastou chutou, ktora vo vas svojou sviezostou prebudi kazdy jeden chutovy poharik, ktory vam este po hokeji zostal 🙂
Vanilkový cheesecake s rebarborovým topingom
Hodnotienie: 4 Hodnotenie: 3 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Rebarbora je bojovnicka proti unave, prekonajte s nou jarne matoženie. Okrem toho, vedeli ste, ze ma v sebe celú radu vitamínu B, podporuje srdcovo cievnu cinnost, zuby, kosti vdaka vysokemu podielu vapnika, znizuje krvny tlak a Významne podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie čriev. Pozor vsak na listy, tie nejest su jedovate!
Rebarbora je bojovnicka proti unave, prekonajte s nou jarne matoženie. Okrem toho, vedeli ste, ze ma v sebe celú radu vitamínu B, podporuje srdcovo cievnu cinnost, zuby, kosti vdaka vysokemu podielu vapnika, znizuje krvny tlak a Významne podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie čriev. Pozor vsak na listy, tie nejest su jedovate!
Rebarboru si osupeme od vlasov a nakrajame na male kusky. Posypeme cukrom/medom/akymkolvek sladidlom a nechame cca 5-10 min odpocivat, aby pustila stavu. dame do hrnca, zalejeme vodou (tak aby bola rebarbora ponorena), pridame trosku agaru prip. zelatiny a varime cca 3 minutky od zovretia. ona je bleskovo makka. vypneme, nechame trosku ochladnut, dame do mixera a rozmixujeme. Kedze rebarbora je zelena, prihodime 10-15 guliciek mrazenych ribezli aby nam to krasne zafarbili do bledunko-ruzova. Mozete aj cucoriedky ale len tie lesne a tie stacia tak 5 bobuliek. Resp oblubena kombinacia je s jahodami. Okostujeme, pripadne dosladime, mozete pridat aj pomarancovu stavu perfektne sa to dokopy hodi 🙂 Idealne na cizkejk samozrejme, ale dokonale aj na palacinky, puding, ako krem, ci dokonca na chlebik namiesto dzemu <3 vyskusajte neobanujete :)
cizkejk taky ten moj najoblubenejsi a overeny recept - 1 banovecky tvaroh mixnuty so 100 ml slahackovej smotany, aby bol kremovy, 1 cream cheese/lučina, 1 mascarpone, 2 vajicka, 2 PL vanilkoveho pudingu a cukor/med. piect na 160 cca 30 min, potom stiahnut na 150 dalsich 10-15 min a potom vypnut trubu a nevsimat ci cizkejk 2 hodiny do uplneho vychladnutia..ideal trubu ani neotvarat..pak dat do chladu aspon na dve hodky. ze dilišs! naspodok samozrejme keksiky s maslom 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.