Dobrota bez vycitiek 😉 aj pre chudnuce damy do plaviek 😉
Snehový KOKOláčik s rebarborovým chia džemom
Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 4 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je naozaj vyborny. Zvonku chrumkavy kokos, vnutri jemny snehovy korpus rozplyvajuci sa na jazyku ako oblacik. doplneny o osviezujuci kyselkavy chia dzem, ktory dal kolaciku uuuplne novy rozmer. Kolacik vieme zaradit do fit verzie, nakolko obsahuje minimum cukru aj muky.
Je naozaj vyborny. Zvonku chrumkavy kokos, vnutri jemny snehovy korpus rozplyvajuci sa na jazyku ako oblacik. doplneny o osviezujuci kyselkavy chia dzem, ktory dal kolaciku uuuplne novy rozmer. Kolacik vieme zaradit do fit verzie, nakolko obsahuje minimum cukru aj muky.
Bielka si vymiesame so stipkou soli na sneh a pak pridame po lyziciach cukor az pokym sneh nie je leskly a tuhy. striedavo pridavame olej a muku pomiesanu s kokosom a pdp az pokym sa neminie. Zmes prelejeme do vymastenej a kokosom vysypanej formy a dame piect na 160 stupnov cca 15-20 min, zavisi od truby, ked zacne vonat je hotovy prip. kontrola spajdlou. dame vychladnut. rebarbory potrebujeme asi 8 ks. rebarboru si ocistime a nakrajame na male kusky. zasypeme trochou cukru, aby pustila stavu. dame do hrnca, pridame 1 cajovu lyzicku agaru, nalejeme vody iba tak, aby bola ponorena a varime cca 3 min. velmi rychlo je hotova a makka. nechame chvilu vychladnut a rozmixujeme. pridame par kusov cucoriedok, alebo ribezle, aby chytila peknu farbu, cukor/med podla chuti a premixujeme. pridame cca 3 PL chia semienok zamiesame a dame stuhnut do chladnicky na cca 2 hodky. Vychladene premiesame lyzicou prip. premixujeme a nanesieme na korpus. Ozdobit mozete aj slahackou, zjemni to cele, no vynikajuci je iba tak... bon apetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.