Veľmi vďačné a chutné jedlo.
Veľmi mám rada cuketu. Jej chuť, či už v surovom alebo varenom stave. Takto chutia naozaj výnimočne, garantujem, že si pochutnáte 🙂 Skúšať môžete rôzne variácie, či už s mäsom, zeleninou či hríbami.
Množstvo | Príprava |
2 osoby | 10 min |
Doba varenia |
30-40 |
|
|
Veľmi mám rada cuketu. Jej chuť, či už v surovom alebo varenom stave. Takto chutia naozaj výnimočne, garantujem, že si pochutnáte 🙂 Skúšať môžete rôzne variácie, či už s mäsom, zeleninou či hríbami.
|
Postup prípravy
- Rúru si rozhohrejeme na 180 stupňov.
- Cukety si prekrojíme napoly a vydlabeme.
- Na olivovom oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zatiaľ si vydlabané jemne lyžičkou vnútro cukety si nakrájame. Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Tekvicu si nakrájame na menšie kúsky.
- K spenenej sibuľke a cesnaku pridáme rascu, a zeleninu. Osmahneme cca 5 min. Pridáme pizza korenie (veľmi mám rada od Vitany je bez glutamanu), červenú papriku, premiešame a odstavíme z ohňa. Rozbijeme do zmesi jedno vajíčko a zamiešame.
- Cukety naplníme zmesou, nastrúhame syr a dáme piecť do trúby na cca 20-25 min.
- Podávame s ryžou, quinoou, pšenom, alebo len so šalátom.
Poznámka k receptu
TIP: cuketky môžete naplniť aj rizotom, prípadne mletým mäsom. Výborná je aj hlivová plnka - cibuľka, cesnak, nadrobno hliva - speniť a pridať nadrobno nakrájané vnútro, vajíčko a naplniť cukety.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.