Smotanové brulée s karamelizovanými hruškami

Všetci maškrtníci sveta, sem! 🙂

Smotanové brulée s karamelizovanými hruškami
Smotanové brulée s karamelizovanými hruškami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete je v kuchyni teplo, preto trúbu netreba veľmi často zapínať. Pripravte si chutný a osviežujúci dezert 🙂
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Smotanové brulée s karamelizovanými hruškami
Smotanové brulée s karamelizovanými hruškami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
V lete je v kuchyni teplo, preto trúbu netreba veľmi často zapínať. Pripravte si chutný a osviežujúci dezert 🙂
Množstvo
2 osoby
Množstvo
2 osoby
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Sušienky, lupienky mandlí a makadamiové orechy si zomelieme najemno (tie makadamiové tam dali takú dobrú bodku. Ich maslovo-sladkej chuti sa tažko odoláva). Zmiešame rukami so zmäknutým (nie zohriatym/tekutým) maslom a vytvoríme kompaktnú hmotu na náš korpus. Natlačíme do brulée misiek (ale môžeme ich natlačiť kamkoľvek). Pochúťkovú smotanu si zmiešame s vanilkovým luskom a pomletým trstinovým cukrom (cukru nedávame veľa, pretože karamel je sladký). Vynikajúca (hustá a kvalitná) smotana je naše BIO z Billy, poprípade 18%-ná z Lidla. Zmes následne vylejeme na korpus. Zatiaľ dáme do chladu. Nakrájame si hrušky na najtenšie mesiačiky, aby sa rýchlo spravili a vyrežeme jadrovník. Na panvicu dáme skaramelizovať cukor a keď sa dá liať, šupsneme do neho hrušky a karamelizujeme. Pozor, aby sa karamel neprepálil, pretože bude horký. Takže, miešame pomaly. A teraz sa rozdelíme na dva tábory. Tí, ktorí chcú mať sladký karamel, vyžmýkajú šťavu z pomaranča (necelú polovičku pomaranča na 1-2 hrušky). Tí, ktorí chcú mať sladko-kyslú chuť, vyžmýkajú citrón. My sme mali citronovú, sladko-kyselkavú chuť. Do karamelu pridáme ešte lyžicu medu, ďalej maslo (asi 3 cm hrubý pás) a kto má rád, môže dať aj škoricu, alebo trošku rozdrveného kardamonu pre korenistú chuť. Všetko miešame. Bude to bublať. Sem-tam premiešame, aby sa obe strany spravili, cca 5-7 minút. Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme do tortičky, prelejeme a ZJEME! 😀 Bon appetit.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Vianočné oplátky

tradičné, chrumkavé a voňavé Vianočné oplátky Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.