Roláda inak, naslano a originálne 🙂
Roláda trochu inak ako ju poznáme, naslano, originálne, chutne a zdravo 🙂 S minimom múky, v hlavnej úlohe špenát - chlorofyl 🙂 Domácu lučinu si spravíte úplne jednoducho a už len podčiarknete tým, čo vám chutí najviac 🙂 V tomto prípade údený losos, no môžete zameniť aj za kaviár alebo šunku so syrom. Rýchle, chutné a originálne prevedenie ako pohostiť návštevu 🙂
Množstvo | Príprava |
1 plech | 20 min. |
Doba varenia |
12-15 min. |
|
|
Roláda trochu inak ako ju poznáme, naslano, originálne, chutne a zdravo 🙂 S minimom múky, v hlavnej úlohe špenát - chlorofyl 🙂 Domácu lučinu si spravíte úplne jednoducho a už len podčiarknete tým, čo vám chutí najviac 🙂 V tomto prípade údený losos, no môžete zameniť aj za kaviár alebo šunku so syrom. Rýchle, chutné a originálne prevedenie ako pohostiť návštevu 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 450 gram mrazený špenát
- 4 PL špaldová hladká múka T 650 kopcovité
- 3 ks vajcia
- 1 PL parmezán strúhaný
- 4 listy čerstvá bazalka
- muškátový orech
- 150 gram krémový tvaroh
- 100 gram pochúťková smotana
- 1 strúčiK cesnak
- 1 balenie údený losos
- soľ, bylinky, parmezán
- 1/2 ks mrkva
Množstvo: plech
Postup prípravy
- Lučina je pre mňa ten najčistejší produkt, ktorý na trhu existuje. Milujem jej krémovú chuť a pridávam ju skoro všade. Viete si ju urobiť aj doma. Všetko, čo potrebujete je tvaroh, smotana, gáza (tenká utierka) a sitko. Tvaroh a smotanu si zmiešame a pridáme soľ. Na sklenú nádobu si položíme sitko, na to gázu a na to pripravenú zmes. Gázu preložíme aj cez vrch zmesi, aby nám neobschla. Dáme do chladničky z večera do rána, ideálne na 12 hodín. Zmes nám pustí prebytočnú štavu a zostane kompaktná. Na druhý deň si ju dochutíme podľa chuti, v tomto prípade pridáme bylinky (pažítka, petržlenová vňať, medvedí cesnak) a prelisujeme 1 strúčik cesnaku.
- Cesto pripravíme rýchlo a jednoducho. Rozmrazený špenát, žĺtka, parmezán, posekanú bazalku, špaldovú múku, muškátový oriešok a himalájsku soľ si ručne metličkou spojíme. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli a opatrne primiešame do zmesi. Na plech si rozprestrieme papier na pečenie a naň vylejeme špenátovú hmotu. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 12-15 min. Kontrolujeme špajdlou.
- Na upečený korpus rolády rozprestrieme navrhčenú klasickú utierku, otočíme naopak, aby bola spodná časť hore. Odstránime papier na pečenie a zrolujeme. Necháme odpočívať do vychladnutia.
- Roládu rozrolujeme, utierku odstránime a potrieme lučinou, postrúhame cca 1/2 mrkvy, navrstvíme lososa (resp. obľúbenú ingredienciu) a začneme rolovať. Pokrájame na mini rolky a servírujeme.
Poznámka k receptu
TIP: Roláda je najlepšia, ak stihne "odstáť" v chladničke aspoň 2 hodiny.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dnes som vyskúšala, veľmi dobrá roláda, chutila i návšteve 🙂
Na zelený štvrtok výborná večera. Síce roládu som ‚edala odstáť 2 hodiny v chladničke, tak to takto pekne nedržalo tvar, ale čo už, keď sme pazraví… Chuťovo výborne!!!! Aj deťom chutilo. Takže určite zopakujem 😄. Páči sa mi, že je tam veľa špenátu. Ďakujem za recept.
Dobrý deň! Prosím Vás, Tinka, toladu som ešte nikdy nepiekla a mam rešpekt pred rolovaním. Neviem, či som to pochopila správne, tu roládu zrolujeme spolu s utierkou alebo pomocou tej utierky len rokujeme a necháme zabalené v utierke?